FOTO: Postupak protiv lažne fejsbuk stranice "Parking servisa" zbog fotografije

JKP "Parking servis" pokrenuo je postupak protiv osoba koje neovlašćeno, u ime preduzeća, vode fejsbuk stranicu "U službi građana Parking servis", a nakon što su pojedini portali preneli fotografiju objavljenu na toj stranici.
Radi se o fotografiji kovanica na gomili, a kojima je jedan građanin navodno plaćao kaznu za uklanjanje vozila sa nepropisnog parkinga. Administrator stranice predstavio se u ime preduzeća i poručio da je "Parking servisu" poslata pomenuta fotografija.
 
 
Fotografija je izazvala reakcije građana, ali i zvaničnu reakciju preduzeća. Na pitanje 021 da li preduzeće stoji iza ove stranice, u "Parking servisu" navode da im je identitet zloupotrebljen.
 
"'Parking servis' se javno ograđuje od pokrenute stranice na društvenoj mreži Fejsbuk, na kojoj se neovlašćeno pojavljuju obeležja našeg preduzeća, što dovodi u zabludu građane i korisnike Fejsbuka da se radi o zvaničnom profilu JKP 'Parking servis'. U tom smislu smo pokrenuli postupak kod nadležnih organa kako bi bile preduzete zakonom predviđene mere za ukidanje ovog profila i utvrđivanje odgovornosti za zloupotrebu identiteta Preduzeća", poručuju u "Parking servisu" za naš portal.
 
Kako dodaju, sva javna i medijska komunikacija se odvija preko Službe za odnose sa javnošću. 
 
"Pozivamo korisnike naših usluga da sve informacije vezane za delatnost i aktivnosti Parking servisa potraže na sajtu preduzeća", zaključuju u "Parking servisu".
  • d

    21.12.2017 22:55
    sps
    mozda ce podeliti od ovih sitnih regres itopli sa umanjenjem plate od deset posto
  • @ Jacovitti

    20.12.2017 19:31
    Možda je i ovaj lik tu sitninu izbrojao na mašini. Svaka malo jača firma koja radi sa novcem ima brojač novca. Na primer menjačnice, pošte, banke, veliki trgovinski lanci, Gradsko saobraćajno, Elektrovojvodina, Informatika, ... Možda mu neko radi u takvoj firmi i uslužno mu izbrojao novac. A možda je jednostavno nekoliko dana ranije u banci naručio nekoliko hiljada dinara u apoenima od 1, 2 i 5 dinara. Zvali ga iz banke da dođe po novac, on otišao, predao im nekoliko hiljada dinara u papiru a oni njemu džak gvozdenjaka. Jedne godine gazda jednog novosadskog restorana nije hteo da primi ček kojim smo hteli društvo i ja da platimo a po zakonu je bio obavezan da to uradi. Otišli smo u menjačnicu u komšiluku i od čoveka naručili gomilu gvozdenjaka od 10, 20 i 50 para. Za par dana nas je zvao da dođemo po gvozdenjake a od njega smo otišli pravo u taj isti restoran, jeli, pili i na kraju platili. Čovek se uhvatio za glavu. Kada nije hteo da primi ček onda neka broji kovanice. A nismo hteli da mu zovemo inspekciju kada nije hteo da primi ček jer smo se odmah dogovorili da mu odradimo ovu smicalicu sa gvozdenjacima. I to smo mu došli prepodne pa je ceo dan drugim gostima vraćao kusur u kovanicana od 10, 20 i 50 para. Ljudi poludeli pa mu više nikada nisu ušli u restoran.
  • khm

    20.12.2017 18:12
    "Istovremeno, nemaju pravo da traže da im se donesu krupnije novčanice, jer je sitnina takođe novac koji se primiti mora!"

    ne mora, u pitanju je nesavesno ponašanje. ja bih mu kao blagajnik odbio uplatu i rekao da ide i uplati preko računa ili ukrupni novac... pa neka zajebava radnike u pošti ili banci.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti