Produžen zimski raspust u Vojvodini

Zimski raspust u Vojvodini je produžen, pa će drugo polugodište, umesto 10. januara, u osnovnim i srednjim školama početi 15. januara.
Produžen zimski raspust u Vojvodini
Foto: Pixabay
Resorni pokrajinski sekretar Mihalj Njilaš rekao je da je školski kalendar izmenjen prvеnstvеno da bi se izjednačili datumi završetka nastavne godine pokrajinskih i republičkih škola.
 
"S druge strane, produžetkom zimskog raspusta smanjuju se januarski troškovi vojvođanskih srednjoškolaca, jer će biti u mogućnosti da, umesto na mesečnom, kupe kartu za prevoz na polumesečnom nivou", naveo je Njilaš. Dodao je i da je đacima koji su smešteni u učeničkim domovima omogućeno da plate troškove stanovanja za pola meseca, a da će škole ovim putem, između ostalog, smanjiti troškove za grejanje.
 
Ocenio je da će, zahvaljujući izmeni pokrajinskog školskog kalendara, "đaci početak drugog polugodišta dočekati odmorniji, što može samo pozitivno da se odrazi na njihov celokupni učinak u obrazovnim ustanovama".
 
U drugom polugodištu održaće se dve nastavne subote - 14. aprila (prеma rasporеdu časova za pеtak) i 5. maja (prеma rasporеdu časova za ponеdеljak).
 
Poslednji dan školske godine za male maturante je 31. maj, dok je za učenike od prvog do sedmog razreda to 14. jun 2018.
 
Maturantima gimnazija nastava se završava 24. maja, učenicima završnih razreda trogodišnjih stručnih i četvorogodišnjih srednjih škola 31. maja, dok je svim ostalim srednjoškolcima poslednji dan školske godine 21. jun.
  • Seka

    26.12.2017 20:25
    Glupaci
    Pripadam generaciji ucenika koja je ocigledno bila glupa jer je imala jedno dva tri dana slobodno za 29. novembar ( Dan repiblike), 14 dana zimskog raspusta i dva tri dan za 1. maj. Isli smo subotom u skolu. Istina nikada, pa ni u srednjoj skoli nismo imali dnevno vise od 6 casova. Znanja u svetu su sve veca a nasi daci imaju sve manje casova. Preko gradiva se prelazi brzino rakete. Profesori koji daju privatne casove uzivaju. Da li ministar zna da i dca u osnovnoj skoli masovno imaju privatne casove. Sramota.
  • super

    25.12.2017 18:41
    ok je zbog pravoslavne Nove Godine.
    Mislim da nove markice vaze od 25. u prethodnom mesecu do 5. u narednom..I neka ih ne uče nepotrebnim stvarima samo da bi nakupili fond časova.Posle nekoliko sati prvedenih u skoli deca ne bi trebalo kod kuce nista ni da uče. Sve sto se tiče porizvodnje mogu da izbace iz gradiva jer nam to ne treba. Treba da vezbaju nožne mišiće , trbušne i ledjne da mogu dugo da stoje. Konverzaciju za vruće telefone i besedništvo ako se budu bavili politikom ako su genetski predodredjeni.Domaćinstvo i anatomija i nega starijih osoba da se ne preskoči kako bi mogli da odrade u Nemačkom min staža za normalnu penziju ako je dočekaju jednog dana na kraju 21. veka.Deca sa sela da uče agronoomiju i stočarstvo.To je to.Malo sporta i muzike još da život bude lepši.
  • Mama

    25.12.2017 13:05
    Prevoz za srednjoškolce !? LAŽ
    Nazovite JGSP Novi Sad i proverite ..... nikad čuli za tu "informaciju" !!!!!
    LAŽ -LAŽ - LAŽ ----"S druge strane, produžetkom zimskog raspusta smanjuju se januarski troškovi vojvođanskih srednjoškolaca, jer će biti u mogućnosti da, umesto na mesečnom, kupe kartu za prevoz na polumesečnom nivou"

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.