"Žurnalist" dobitnik nagrade Novosadske novinarske škole

Redakciji internet magazina "Žurnalist" dodeljena je nagrada Novosadske novinarske škole koja se dodeljuje najboljim mladim novinarima u Novom Sadu.
Nagrada se tradicionalno dodeljuje pojedincima, ali je ovog puta, po prvi put, nagradu dobila cela redakcija. "Žurnalist" postoji pet godina, ali su njegovi novinari već dobitnici više nagrada.
 
U obrazloženju nagrade piše da je "Žurnalist", uprkos kratkom stažu, prevazišao okvire studentskog medija, jer su studenti na volonterskoj osnovi kreirali magazin koji "ne zazire od tema kojih se drugi omladinski mediji mahom klone, o čemu svedoče i specijali posvećeni parlamentarnim izborima ili procesu evrointegracija Srbije".
 
Od sličnih medija "Žurnalistu" izdvaja to što njegovu uređivačku politiku "odlikuje duh zasnovan na izuzetnoj tradiciji omladinskih medija iz sedamdesetih i osamdesetih godina 20. veka poput NON-a, Mladine, Poleta, Studenta, INDEX-a, Stava, kao i tadašnjih uglavnom omladinskih radio-emisija i programa".
 
Urednica u "Žurnalistu" i studentkinja treće godine novinarstva, Svetlana Paramentić rekla je da su "pre nas tu odlični urednici postavili visoke standarde i zato imamo veliko breme na leđima".
 
Predsednica Upravnog odbora Novosadske novinarske škole Dubravka Valić Nedeljković poručila je da nagrada otvara vrata slobodnom, kritičkom novinarstvu bez diskriminacije, zasnovanom na znanju i profesionalnoj odgovornosti i hrabrosti.
 
Novosadska novinarska škola ovu nagradu dodeljuje od 2001. godine.
  • Teodosije III

    22.12.2017 20:46
    @MilanP
    Tu gde se pojavljuje američka zastava piše sa strane FPN Pošto ne znaš šta to znači ja ću ti prevesti
    Fakultet Političkih Nauka BEOGRAD
  • Zvrk

    22.12.2017 17:23
    Mislim to danas ne znači ništa
    @***ana a kakve veze ima ruska zastava sa studentima novinarstva u Srbiji! Ne znam da li ambasada Srbije sponzoriše njihove studente novinarstva? I da li oni kače zastavu bilo koje države. Takvim razmišljanjem se i uništava ovo malo zemlje što nam je ostalo. Ne znam što ti uopšte ovo i pišem na srpskom jeziku pošto verovatno više preferiraš engleskom.
  • ***ana

    22.12.2017 15:12
    MilanP
    A kad bi iskakala ruska zastava ti bi onda bio sasvim zadovoljan?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti