Trg Zmaj Jove u Sremskoj Kamenici prvi "urbani džep" koji će biti uređen

Prvi "urbani džep" koji će biti uređen u sklopu uređenja 46 mikrolokacija u Novom Sadu biće Trg Zmaj Jove u Sremskoj Kamenici.
Trg Zmaj Jove u Sremskoj Kamenici prvi "urbani džep" koji će biti uređen
Foto: 021.rs

Uređenje ovog prostora će trajati 74 kalendarska dana i to će raditi firme "Korali" iz Kraljeva, "Graditelj NS" i "KLM inženjering TM" iz Novog Sada koje su ovaj posao dobile kao jedini ponuđači na tenderu Uprave za građevinsko zemljište i investicije (UGZI).

Podsetimo, arhitektonsko rešenje za uređenje ovog trga urađeno je u sklopu konkursa koji je proletos sprovela Fondacija "Novi Sad 2021" u okviru priprema za Evropsku prestonicu kulture 2021. godine.

UGZI sprovodi i poslove za pripremu radova u Kovilju, na Južnom telepu i Detelinari. Tender za tehničku dokumentaciju i projektanta za Južni Telep nije uspeo, pa se očekuje da uskoro bude raspisana nova javna nabavka, koja je procenjena na vrednost od 1,4 miliona dinara.

Za uređenje "urbanog džepa" na Detelinari odabrani su projektanti "Andzor engineering" i "Godea company" po ceni od skoro 1,5 milion dinara sa PDV-om, dok mikrolokaciju u Kovilju takođe po istoj ceni projektuje "Andzor engineering".

Dodajmo da je UGZI završio i tender za uređenje "malih urbanih celina", odnosno uređenje javnih površina za koje tačne adrese nisu poznate, a u konkursnoj dokumentaciji samo se navodi da su u širem centru grada. Kao jedini ponuđač posao su dobile firme "Korali" iz Kraljeva i "Kruševacput" iz Kruševca po ceni od 10,3 miliona dinara sa PDV-om i rokom izvođenja radova od 74 kalendarska dana.

Iz tenderske dokumentacije se vidi da će UGZI kupiti 118 klupa, 132 korpe, 33 nosača za bicikle i jednu nadsrešnicu za ove lokacije.

  • /

    03.01.2018 20:01
    /
    sto jedan naprednjak unisti ni 100 pametnih vise ne mogu ispraviti.
    ne dirajte nista
  • Vuk

    03.01.2018 17:56
    @Mestanin
    Dobar komentar, iako nisam mestanin, cesto sam u Kamenici i primecujem istu stvar. Kao i svuda u Srbiji, i u Kamenici ima gomile nelegalno izgradjenih objekata, odnosno objekata koji su izgradjeni veci ili vislji nego sto je dozvoljeno. Znaci ili su gradili vise nego sto je propisano ili su u svojim dvoristima, pravili jos po jednu zgradu. U te viskove kvadrata su se uselili ili clanovi sire porodice ili podstanari. Svi naravno imaju automobile, a cesto u samim dvoristima nema vise mesta ili ih prosto mrzi da otvaraju kapije, tako da parkiraju na ulici. Jednosmerne ulice i povlacenje kapija do samih kuca bi bilo jedino resenje da se napravi mesta za parking, ali takodje i pesackog trotoara koga gotovo nema nigde.
  • Mestanin

    03.01.2018 12:45
    Ludilo
    Trg Zmaj Jove u Sr. Kamenci je uredjen pre desetak godina, i tada su date velike pare za uredjenje da bi se danas na njemu parkirali bahati taksisti i vozaci! Umesto sto su date pare za novo arhitektonsko resenje i uredjenje trga, trebali su resiti problem saobracaja i parkiranja u centru. U Kamenici su sve ulice nedovoljne sirine za dvosmerni saobracaj. Treba organizovati jednosmerne ulice i duz svake dovoljno mesta za parkiranje. A trg je lep i ovako samo ga treba odrzavati.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti