Međunarodni karneval "Novosadska koljada" danas u Dunavskom parku 13. januar

Gradska kuća je najavila da će se danas, 13. januara, u Dunavskom parku održati međunarodni karneval "Novosadska koljada".
Međunarodni karneval "Novosadska koljada" danas u Dunavskom parku 13. januar
Foto: 021.rs

U saopštenju se navodi da se koljada održava u organizaciji omladinskog udruženja "Omladinski pokret Srbije", od 2014. godine i da se "program sprovodi u cilju promovisanja kulture, tradicije i običaja naroda koji žive u Novom Sadu i to po principima i standardima Međunarodne organizacije karnevalskih gradova".

Manifestacija će, kako su saopštili, okupiti desetak karnevalskih grupa iz zemlje i inostranstva i više stotina učesnika.

Otvaranju koljade kod saletle u Dunavskom parku u 17 časova će prisustvovati pomoćnik gradonačelnika Novog Sada Aleksandar Petrović.

  • Dukelander

    15.01.2018 07:27
    Mogli su festival nazvati "Novosadska Koleda" i ne bi bilo zabune.
  • "Neven"

    13.01.2018 23:31
    "Koji led nije smrznut?"
    Izvinite što Vam kasno šaljem odgovor, Google je cudo. Hvala Vam na obrazloženju :) Sad mi je jasno zašto "koljada". Uzimajući u obzir objašnjenje, naziv nije više tako strašan...
  • mile ns

    13.01.2018 06:49
    samo za novokomponovane
    Koledari su išli po sokacima i kucali na vrata kuća u kojima je gorela sveća u pendžeri. Pevali su pesme koje su bile namenjene svim ukućanima......toliko za velike vojvodjane koji o sopstvenoj tradiciji pojma nemaju, koliko vidim jedino znaju za klanje,svinjokolj,zabijacke, jadno i bedno

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti