"Novkabel" izbegao stečaj

Unapred pripremljeni plan reorganizacije u "Novkabelu" okončan je uspešno.
"Novkabel" izbegao stečaj
Foto: 021.rs

Ovaj novosadski proizvođač kablova, kako za "Novosti" objašnjava direktor "Novkabela" Zoran Stanojević, više nema dugova, prešao je iz državnog vlasništva u vlasništvo poverilaca i sada može nesmetano da posluje.

Privredni apelacioni sud u Beogradu, navodi Stanojević, odbacio je sve žalbe poverilaca i krajem decembra u "Novkabel" je stiglo rešenje kojim je potvrđeno da je ovaj proces završen.

"Sada je Novkabel i formalno u većinskom vlasništvu najvećih poverilaca, odnosno kompanije Ju point, koja je deo Ist pointa, i koja poseduje 86 odsto kompanije. I ostali poverioci su konvertovali svoja potraživanja u vlasništvo nad fabrikom, tako da mi do kraja godine nemamo nikakve dugove, a na novim vlasnicima je da odluče šta planiraju dalje sa fabrikom", navodi Stanojević.
 
Fabrika trenutno ima 296 radnika, a prema rečima Stanojevića, prosečna plata je 44.000 dinara. Direktor fabrike je mišljenja da će novi vlasnik nastaviti proizvodnju, a procenjuje da je potrebno ulaganje od oko devet miliona evra kako bi se kupio sav neophodan repromaterijal, pojednostavila i osavremenila proizvodnja, i kako bi kablovi mogli da budu ponuđeni na tržištu Evrope.
  • Isidor

    15.01.2018 23:02
    Direktor"
    Ovaj Koletov covek videcemo koji je sl potez
  • dan mrmota

    15.01.2018 12:35
    jel nije to već jednom bilo?
  • deda

    15.01.2018 12:16
    al sad imamo kineske kablove na kojima je bakra ko mahovine a kvadratura garantovano manja, e tajkunska bagro sta uradiste nanu li vam naninu

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti