Dva dana zaredom raste broj obolelih od morbila u Novom Sadu

Broj zaraženih od malih boginja porastao je dva dana zaredom, te je trenutno 14 Novosađana zaraženo ovim virusom.
Dva dana zaredom raste broj obolelih od morbila u Novom Sadu
Foto: Pixabay
Kako su potvrdili epidemiolozi Instituta za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut", Novi Sad jedan je od gradova u kojem je od početka godine prijavljena epidemija, a prema trenutnoj situaciji, u skorijem periodu ne očekuje se prestanak rasta broja zaraženih. 
 
U prethodnim sedmicama epidemiolozi i zaposleni u domovima zdravlja apelovali su da roditelji dovedu decu na vakcinaciju, uzimajući u obzir da su skoro svi oboleli nevakcinisani i da se zaraza, naročito u kolektivima, brzo širi.
 
Nije poznato kog uzrasta je poslednja obolela osoba u Novom Sadu, kao i prethodnih nekoliko obolelih. Najmlađi oboleli su dve bebe od devet meseci, dok nastarija osoba ima 43 godine. 
 
Inače, u Srbiji je broj obolelih od morbila 1.060, što znači da je za jedan dan potvrđeno više od 20 novih slučajeva na nivou države. Krajem prošle godine male boginje odnele su i prvi život, nakon 20 godina, a početkom ove godine preminulo je i dvogodišnje dete. 
 
Oboleli uglavnom dobiju zapaljenje pluća, koje se ispostavi kao opasno. Detaljnije o ovim slučajevima čitajte OVDE.
  • Vlada

    18.01.2018 23:07
    @dr Petrovic

    Pa za tebe je jasno da od medicinskog obrazovanja imaš kurs iz pisanja skraćenice za doktora i ništa više.
  • Je li ovo moguće

    18.01.2018 09:38
    Ne verujem svojim očima
    Citiram: "Zaraženi su i lekari koji su bili vakcinisani. Labaratorije u svetu mutiraju i ukrštaju viruse, da bi dobili druge viruse. Onda to testiraju negde na stanovništvu. I pojavi se ovakva epidemija. I onda se svi čude kako je atipična i kako se vakcinisani ljudi razboljevaju. A virus projektovan upravo za to. I kasnije se tom virusu doda neka opasnija komponenta."

    Ja kad pročitam ovaj i njemu slične komentare, i vidim koliko ih je među našim narodom, pomislim da mi kao nacija kompletno treba da se samouništimo, a ako to ne uradimo uništiće nas sopstvena GLUPOST.
  • dr Petrovic

    17.01.2018 14:11
    neko se slepa
    A, ti si BOTINO !
    uzimas mi prezime, a nepismen si i neobrazovan, da bi znao da se dr pise malim slovom i bez tacke.
    Ovo je Vax.Co.By kampanja i svi su vas provalili.
    A kolega Peca Kon je najvise zabrljao.
    E moj Peco, davno si bio student, antibirokrat, naprednih ideja i velikih ideala.
    Tuzno kolega, bas tuzno :(


Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti