U Nišu dvogodišnjak preminuo od malih boginja

Dvogodišnji dečak J. R. koji je 12 dana bio na aparatima zbog komplikacija izazvanih virusom malh boginja, preminuo je na Dečjoj klinici u Nišu.
U Nišu dvogodišnjak preminuo od malih boginja
Foto: Pixabay

- Reč je o dečaku koji je rođen šest nedelja pre termina i koji je zbog toga imao nezrelost pluća. Nažalost, virus morbila može u takvoj situaciji da bude poguban, što se na kraju i dogodilo. Učinili smo sve što smo mogli, i tokom praznika smo neprekidno dežurali kraj njega, pokušali smo da dodatnom terapijom poboljšamo rad pluća, ali nije vredelo - kaže načelnik intenzivne nege na Dečjoj klinici Dejan Milojević.

Dečak nije bio vakcinisan, jer je za dve godine života imao pet ili šest zapaljenja pluća, pa nije ni mogao da primi MMR vakcinu.

- Sigurno da bi posledice morbila bile blaže, ali on zaštitnu vakcinu nije mogao da primi upravo zbog problema sa plućima - dodaje dr Milojević za Blic.

Ovo je inače drugi smrtni slučaj zbog morbila u Srbiji u poslednjih 10 dana.

  • VP

    04.01.2018 00:28
    @majka priroda
    Gospodine ili gospodjo majko prirodo, rekli ste:
    "Vi koji vakcinom uništavate prirodni imunitet ugrožavate nevakcinisanu decu! Nemate ni mozga ni logiku, pa radite šta god vam establišment kaže. Jadni ste i bedni u svojpj servilnosti i zlu koje činite sopstvenoj ali i tuđoj deci."

    Samo bih vas zamolio da nama bez mozga i logike objasnite na istorijskom primeru kako je prirodni imunitet zastitio stanovnistvo planete zemlje, na primeru, recimo kuge ili malih boginja. Nakon vaseg objasnjenja o efikasnosti majke prirode, rado cu vam objasniti efikasnost vakcine, na bolesti po vasem izboru.
  • LOL

    03.01.2018 15:54
    p.s za Majku prirodu
    Po vama bi bilo sasvim korektno i moralno ukinuti vakcinaciju dece i dovesti ih u sličnu situaciju u kojoj su bile 2/3 indijanske populacije koje su umrle na teritoriji današnje Amerike nakon što su ih belci zarazili malim boginjama?
  • LOL

    03.01.2018 15:48
    Sanja ,Maki i slični neandertalci vređate zdrav razum i odgovorne roditelje svojom beskonačnom glupošću. Vama gospodine M na žalost je zaista potreban fašistički sistem pošto se drugačije država ni ne može izboriti sa priglupim i neodgovornim personama.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.