"Stan" u četvrtak možda dobija privatnog partnera

JKP "Stan" bi, nakon dva meseca odlaganja, u četvrtak, 18. januara, trebalo da dobije privatnog partnera, saznaje 021.
"Stan" u četvrtak možda dobija privatnog partnera
Foto: 021.rs

Za četvrtak u 11 časova zakazano je otvaranje ponuda za javno-privatno partnerstvo. Za sada nije poznato da li se iko javio na poziv Grada da uđe u partnerstvo i tako od stečaja i gašenja spasi "Stan" koji bi postao nova firma pod nazivom "Stan NS".

U toku konkursa bilo je više upita ponuđača i odlaganja roka za dostavljanje ponuda zbog izmena konkursne dokumentacije.

Podsetimo, prema predloženom ugovoru, novo preduzeće će 70 odsto pripadati privatnom partneru, a 30 odsto Gradu i učestvovaće u održavanju stambenih zgrada, javne rasvete i pružanja dimničarskih usluga u periodu od 10 godina. Privatni partner će imati obavezu da po potpisivanju ugovora Gradu uplati 162 miliona dinara za otpremnine radnicima, izmiri dugovanja i potraživanja "Stana" koja trenutno iznose oko pola milijarde dinara i uloži svake godine pet odsto od ukupne knjigovodstvene vrednosti u preduzeće u toj godini.

U novo preduzeće će preći 138 zaposlenih, što je polovina sadašnjeg broja radnika, s tim da sa njima ugovori o radu moraju biti potpisani na minimum dve godine.

Dodajmo i da se o privatnom partneru u "Stanu" priča više od dve godine, ali osim spominjanja jedne litvanske kompanije, nije se čulo da je bilo zainteresovanih za ulazak u javno-privatno partnerstvo sa Gradom.

  • /

    19.01.2018 12:24
    /
    КЕНТАУР
    leti, leti, letis
  • КЕНТАУР

    18.01.2018 10:26
    за Перицу
    Очигледно је да знаш да мислиш. А да ли знаш да ДОМИСЛИШ, тј
    предложиш нешто ? Покушај да се консултујеш са Солидарности...
  • Ruki

    17.01.2018 21:58
    Da li su u pitanju Litvanci Jelićevičijus i Popićijus?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti