Upravnik Betanije Tihomir Vejnović dobitnik Februarske nagrade

Upravnik Klinike za ginekologiju i akušerstvo Tihomir Vejnović dobitnik je Februarske nagrade za 2017. godinu.
Upravnik Betanije Tihomir Vejnović dobitnik Februarske nagrade
Foto: Vladimir Jovanović

Odluku je donela gradska Komisija za dodelu priznanja, a konačnu odluku će dati Skupština grada na svečanoj sednici 26. januara.

Inicijativu da visoko gradsko priznanje dobije Vejnović podneli su Društvo lekara Vojvodine Srpskog lekarskog društva, Organizacija za podršku ženama sa invaliditetom "...iz kruga Vojvodina", Udruženje za ginekološku endoskopiju Srbije i Udruženje "Mamarijum" iz Novog Sada.

Vejnović je rođen 1958. godine u Apatinu, a diplomirao je na Medicinskom fakultetu 1984. godine. U zvanje redovnog profesora na Katedri za ginekologiju i akušerstvo na Medicinskom fakultetu u Novom Sadu izabran je 2008. godine i na mestu šefa Katedre je bio od 2011. do 2016. godine. Član međuodeljenskog odbora SANU za biologiju i humanu reprodukciju postaje 2004. godine, a za člana Akademije Medicinskih nauka Srpskog lekarskog društva biran je 2006. godine. Član je Saveta Univerziteta u Novom Sadu od 2017. godine, a član je Odbora za humanu reprodukciju Odeljenja medicinskih nauka SANU od 2015. godine. Za Upravnika Klinike ga ginekologiju je imenovan jula 2016. godine.

Objavio je preko 40 naučnih i stručnih radova, publikovanih u vodećim časopisima nacionalnog i međunarodnog značaja. Ključni doprinos njegovog naučnoistraživačkog rada je modifikacija tehnike carskog reza, koja je prezentovana u 17 zdravstvenih institucija širom sveta.

Februarska nagrada dodeljuje se kao društveno priznanje za najznačajnija dela i dostignuća građana Novog Sada koja su u duhu negovanja slobodarske tradicije Grada i jedinstva svih njegovih građana, a povodom Dana Grada - 1. februara, kada je 1748. godine Novi Sad proglašen slobodnim kraljevskim gradom.

  • Dr Ilic

    25.06.2019 15:35
    Brat dr Kopitovic
    Zasto se ne pustaju komentari o tome da je dr Ilic brat dr Vesne Kopitovic....To je neka mutna rabota. SNS postavlja kadar DS.
    To vam dodje isto kao da vratite dr Lučica za sekretara ili direktora Kamenice. Sramota!!!!
  • Zeljko

    09.04.2018 21:09
    Beba izgubila kiseonik
    Koja cast Vejnovicu???Treba mu napuniti usta olovom jebem li mu sve zivo i mrtvo!!!Da mi je da ga sretnem negde u gradu spakovacu ga ja na onaj svet!!! Dete mi izgubilo kiseonik na porodjaju zvog majmuna jer mu nisam ubacio 1000€ u dzep!!! I evo muku mucim vec tri meseca u bolnici sa detetom!!!
  • Rada

    22.01.2018 13:55
    Profesore BRAVO za Vas!Čestitam od srca!Kao pacijent ovog divnog čoveka mogu da iskažem samo reči zahvalnosti i poštovanja.Pomogao mi je da nas svet donesem dvoje dece i hvala mu za sve, nikada od nas nije tražio ništa za uzvrat niti sam stekla utisak da bilo šta očekuje..Jednom rečju, kao što je već neko rekao savršenstvo!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti