Litvanski "Civinity" jedini dao ponudu za "Stan"

Litvanska kompanija "Civinity" koja je i ranije bila zainteresovana za ulazak u javno-privatno partnerstvo sa Gradom Novim Sadom oko JKP "Stana", jedina se javila na tender sa ponudom za ovaj posao.
Litvanski "Civinity" jedini dao ponudu za "Stan"
Foto: 021.rs

Komisija koju je formirao Grad ima 90 dana da odbije ili prihvati ponudu i to dostavi Skupštini grada koja će dati poslednju saglasnost pre potpisivanja ugovora.

Ukoliko ponuda bude prihvaćena, JKP "Stan" će biti pretvoren u "Stan NS", koji će preuzeti deo radnika, dok će za preostale radnike biti isplaćene otpremnine i biti izmireni dugovi koji sada iznose oko pola milijarde dinara.

Na otvaranju ponuda u "Stanu" ponudu su formalno dali "FM Holding" iz Novog Sada i litvanski "Busto Valda", sa podizvođačem slovenačkom Javnom rasvetom (Javna razsvetljava).

Kako je za 021.rs nakon otvaranja pojasnio predstavnik "Civinity" Darius Zakarauskas, pre sedam dana su osnovali "FM Holding" kako bi lakše poslovali u Srbiji, a "Busto Valda" koji je deo holdinga ove litvanske kompanije je nosilac ponude jer je obaveza na tenderu bila da ponuđač bude registrovan za obavljanje delatnosti održavanja stambenih zgrada i dimničarinu za šta je ta firma i registrovana.


Zakarauskas je dodao da su kao partnera i podizvođača uključili ljubljansku firmu koja se bavi održavanjem javne rasvete. On je za 021.rs naveo da nije iznenađen što nema drugih ponuda, jer je tender specifičan i riskantno je ulaganje, pošto "Stan" ima velike dugove.

Očekuje da će Grad prihvatiti ponudu i da će novi "Stan" na ovaj način imati priliku da uđe na tržište stambenog održavanja u Novom Sadu i tu zauzme mesto koje je stari "Stan" izgubio.

Na otvaranju ponuda predstavnici Grada i "Stana" nisu davali izjave medijima o tenderu.

  • dule

    22.01.2018 09:14
    Meni samo nije jasno o čemu većina komentatora piše.

    Koliko sam shvatio Stan ima sledeće prihode:
    1) Odžačarina
    2) Javna rasveta
    3) Održavanje zgrada

    Ono što svi zaboravljaju su subvencije. I to se delilo šakom i kapom - najlakše je potrošiti ono što je neko drugi zaradio.


    Što se mene lično tiče, meni su bitne prve dve stavke, tj druga i da se ne menjaju cene a da se zadrži nivo usluga. Održavanje zgrada nek odluče stanari tih zgrada - barem sada ima gomila firmi koje se bave tim poslom. Takođe, bitno mi je da se subvencije iz budžeta ukinu!!!

    Trenutno tu firmu krčme i uništavaju, a samim tim i preko subvencija nas građane pljačkaju DSNS kadrovi. Ako će neki Litvanac raditi isti posao ali bez te pljačke ja sam za to.
  • spira

    22.01.2018 00:03
    dokle
    Krajnje je vreme da se damo u bojkot. Raskinimo sve ugovore sa Stanomn, pa nek Litvanci i Slovenci održavaju gradsku kuću i oko nje.
  • ODŽAK

    21.01.2018 00:48
    Ej, raja! OĐAČARINA?
    Dok 70% raje ne zna da se ne kaže OĐAČARINA biće nam ovako. Litvanci će nam menjati sijalice. Čitajte knjige ljudi, učite nešto, radite na sebi...nemojte samo gledati Zadrugu i Parove!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.