Uklonjeno rastinje sa dela Petrovaradinske tvrđave

Udruženje građana "3D World" i UGRIP-i očistili su prošle nedelje deo Petrovaradinske tvrđave od rastinja.
Kako navode, sa Linete 12 na Tvrđavi uklonjeno je 700 kilograma rastinja, a razlog zbog kojeg su se ovog puta organizovali, jeste taj da korenje i rastinje uništava kako nadzemlje, tako i podzemlje Tvrđave.
 
U udruženju dodaju da su prošle godine završili sa iznošenjem smeća iz podzemlja centralnih delova Tvrđave, te da će se ove godine više baviti problemom divljeg rastinja, tonama smeća na obodima Petrovaradinske tvrđave, kao i umetničkim i kreativnim radionicama.
 
Linetu 12 jednim delom je ranije očistilo Gradsko zelenilo, dodaju UGRIP-i, uz poruku da je iz podzemlja Tvrđave izneseno oko 300 kilograma cigala.
 
Građani koji su zainteresovani za učešće u akcijama mogu da se prijave preko sajta volonter.rs.
  • hm

    22.01.2018 18:41
    da li ovo slika iz neke bajke sa naravoucenijem?
  • /

    21.01.2018 22:53
    /
    nije ih niko tukao ovaj put?
  • najstariji

    20.01.2018 23:12
    Ovako su mogli celi zid obrušiti, ali srećom puzavica je prva popustila. Da su slučajno napravili štetu-bole ih uvo, vesela družina nema nikakvu odgovornost.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti