Ponovo porastao broj zaraženih malim boginjama u Novom Sadu

Broj obolelih od malih boginja porastao je na 19, pokazuju novi podaci Instituta za javno zdravlje Srbije.
Ponovo porastao broj zaraženih malim boginjama u Novom Sadu
Foto: Pixabay
Epidemija je u Novom Sadu proglašena 4. januara i još uvek ne jenjava. Dom zdravlja "Novi Sad" apelovao je ranije na roditelje da dovedu decu na vakcinaciju, ali do sada nije podneo nijednu prijavu protiv onih koji to nisu učinili. 
 
Takođe, Institut za javno zdravlje Vojvodine je istakao da se očekuje da će broj obolelih rasti.
 
Trenutno je broj prijavljenih slučajeva malih boginja u Srbiji 1.485. 
 
Novost je da će roditelji sve dece koja pohađaju vrtiće "Radosnog detinjstva" u Novom Sadu morati da donesu ustanovi potvrdu da je dete vakcinisano. Oni roditelji koji odbiju da postupe po obaveštenju predškolske ustanove u Novom Sadu neće imati pravo da dovedu dete u vrtić.
 
Detaljnije o tome čitajte OVDE.
  • dzo

    31.01.2018 06:35
    A vest od juče pri kraju članka kaže nije zabeležen ni jedan slučaj zaražene dece dok odraslih ima dvoje, u gradu sa okolinom, a danas već epidemija.
    http://www.021.rs/story/Novi-Sad/Vesti/181142/FOTO-Nevakcinisana-deca-nece-moci-da-idu-u-novosadske-vrtice-bez-potvrde.html
  • deda

    31.01.2018 06:18
    pre mozda nedelju dana pisao sam na ovim stranama da je prevremeno mutirani grip u britaniji tada odneo 150 zivota, ostavio sam i link nevernim tomama, verujte nije se sa tim saliti mnogo je ozbiljno, one za koje su boginje problem ovaj grip ce sahraniti, bas niko nista o tome ni rec nije napisao a koliko cujem stigao je
  • Pera kojot

    31.01.2018 01:52
    Super biznis
    Povoljno valjam potvrde (išo na kurs foto šopa). Pa ko je bio lud da ne vakciniše dete, biće lud i da falsifikuje!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.