Za uređenje dela problematičnog Rokovog potoka više od 60 miliona dinara

Iz budžeta grada će ove godine biti izdvojeno više od 60 miliona dinara za uređenje dela Rokovog potoka u Petrovaradinu.

Predviđeno je da se sagradi betonsko korito za potok u dužini od oko 500 metara u delu od Bukovačkog puta, do ulice Vuka Isakovića.

Tender za ove radove održan je jesenas, ali mašine i radnici se još nisu pojavilii. Posao na uređenju dela Rokovog potoka je pripao preduzeću Šajkaška sa rokom za obavljanje posla od 360 dana.

Podsetimo da je Rokov potok pre više decenija uglavnom regulisan gradnjom betonskog korita, ali do kraja nije uređeno sve što treba, pa je uvek pretio stanovnicima okolnih kuća, što se posebno videlo 2014. godine, kada je ovaj vodeni tok nabujao i počeo da se izliva. Osnovni problem je bio nagomilani otpad, ali i što postojeće korito nije dovoljno široko i duboko da izdrži velike padavine, koje su poslednjih godina sve učestalije. 

Grad je poslednji put 2008. godine radio veće radove na regulaciji Rokovog potoka, a potom neposredno nakon poplava 2014. godine, kada su 2015. i 2016. godine sređene pojedine kritične lokacije i očišćeni delovi potoka od otpada.

  • Šakom i kapom

    05.02.2018 09:58
    60 miliona? Da nije malo mnogo, pogotovo ako se nakon rekonstrukcije potok ponovo zapusti. Bilo bi zgodno videti namenu i tok svakog dinara od tih 60 miliona, kao i u svim drugim javnim radovoma.
  • sasa

    04.02.2018 19:00
    Draga gospodo izadjite na teren i napisite istinu...potok se radi uveliko ...proverite pre nego sto napisete
  • Istoričar amater

    03.02.2018 20:46
    @gari
    Pravo pitanje, koje sigurno postavljanju mnogi novosađani. "Kućica" je inače postavljena na stubovima koji se vide samo kada je nizak vodostaj. Na razglednicama sa početka XX veka te kućice nema, očito da je izgrađena kasnije i da nije služila da nosi konstrukciju mosta. Ako znaš odgovor, lepo bi bilo da informaciju podeliš sa sugrađanima.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti