Mađari zainteresovani za izgradnju Fruškogorskog koridora

Ministar spoljnih poslova i trgovine Mađarske Peter Sijarto potvrdio je da postoji interesovanje mađarskih kompanija za izgradnju Fruškogorskog koridora.
Ključni građevinski objekat saobraćajnice Novi Sad – Ruma, kao dela Fruškogorskog koridora, biće dvocevni tunel kroz Frušku goru dug tri i po kilometra. 
 
Sijarto je to rekao u petak, u razgovoru sa ministarkom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zoranom Mihajlović. Tema sastanka bila je saradnja dve zemlje u oblasti infrastrukture. 
 
On je potvrdio da postoji interesovanje mađarskih kompanija za izgradnju Fruškogorskog koridora, odnosno brze saobraćajnice Novi Sad-Ruma, po modelu javno-privatnog partnerstva. 
 
Izgradnja Fruškogorskog koridora je, kako je kazala Mihajlović, važan projekat za Srbiju, za koji je već urađen deo projektne dokumentacije, a u narednom periodu razgovaraće se o modelima finansiranja.
 
Fruškogorski koridor deo je putnog pravca Novi Sad-Ruma-Šabac-Loznica-granica sa Bosnom i Hercegovinom, koji spaja Srbiju sa Hrvatskom, Bosnom i Hercegovinom i širim okruženjem. Povezaće tri opštine - Novi Sad, Irig i Rumu. U perspektivi, ovaj putni pravac povezaće Vojvodinu i zapadnu Srbiju, ali i Koridor 10 i Koridor 11 sa Koridorom 5c, pravac Budimpešta-Osijek-Sarajevo-Mostar-Ploče.
 
Najvažniji značaj koridora Novi Sad - Ruma sa tunelom je taj što će se konačno rešiti ogroman problem prolazaka teretnjaka preko Fruške gore i kroz Irig, kuda prolazi najprometnija saobraćajnica u Srbiji sa dnevnim prosekom prolazaka od 10.000 do 12.000 vozila.
 
Podsetimo, tunel kroz Frušku goru je najteža deonica. Detalje o ovom tunelu možete pronaći OVDE.
  • miki paparaco

    14.02.2018 00:09
    od Novoga Sada preko Venca sve do Rume, mi ostavljamo tragove od spaljene gume
  • ĐURO

    13.02.2018 19:42
    DTD
    Ako če izledati kao na snimku,onda mi stvarno liči na Knal DTD!?
    Da,to ne grade slučajno i kanal!?
    Hoče da nas iznenade!Garant!?



  • Mika

    12.02.2018 16:07
    I dalje mislim da tu deonicu neće dočekati ni moja deca. Perete pare na projektima, nacrtima a realizacije nema.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti