Novac od saobraćajnih kazni za veću bezbednost biciklista i pešaka u Novom Sadu

Novi Sad će ove godine novac prikupljen od naplate saobraćajnih kazni na teritoriji grada iskoristiti za obeležavanje ulica saobraćajnom signalizacijom.
Novac od saobraćajnih kazni za veću bezbednost biciklista i pešaka u Novom Sadu
Foto: 021.rs

Tako će u gradskoj kasi za ovu godinu za stavku "unapređenje bezbednosti saobraćaja" biti izdvojeno 71,1 milion dinara, od čega je 14 miliona dinara višak iz prošle godine. Prema programu, predviđeno je da najveći deo sredstava - 28,5 miliona, bude upotrebljeno za popravke saobraćajne infrastrukture i za označavanje pešačkih i biciklističkih prelaza debeloslojnom plastikom (12,5 miliona), popravke biciklističkih i pešačkih staza (10 miliona) i druge manje radove na ulicama kao što su korekcije ivičnjaka, postavljanje signalizacije i brojača protoka (šest miliona).

Novi Sad će ponovo izdvojiti novac i za tehničko opremanje saobraćajne policije u visini od tri i po miliona dinara. Ostatak od 25 miliona dinara će biti dato za različite promotivne i edukativne promocije bezbednosti saobraćaja, kao što su izrade analiza, stručni skupovi, edukacija dece i odraslih, razni štampani materijali i bilbordi.

Ostatak novca u visini od skoro četiri miliona dinara biće upotrebljeno za nakanade članovima Saveta za koordinaciju poslova bezbednosti na putevima, njihova službena putovanja i IT usluge.

  • Marko Veseljak

    13.02.2018 22:49
    Bespredmetno je govoriti u ovoj zemlji o bezbednosti saobraćaja... Dekan si fakulteta, neki doktor, političar, tatin sin ili si neka javna ličnost - pokosiš čoveka na pešačkom prelazu i tvoje dobre veze u sudstvu i policiji će odraditi kao da si spljeskao mušicu vetrobranskim staklom u velikoj brzini! Uvek će neko od poznatih posle kosidbe pešaka/bicikliste odlepršati svojim crveno sivim narandžasto žuto belim mat metalik Kantrimenom bez posledica i mi sada treba da polemišemo o tome da će novac od saobraćajnih kazni ići u namenu veće bezbednosti biciklista i pešaka u Novom Sadu. Mi imamo problem sa korupcijom, a ne bezbednošću saobraćaja shvatite to već jednom!
  • PERICA ###

    13.02.2018 19:28
    koliko koštaju?
    Biciklističke Kazne!
    I,gde se polaže, za Biciklistu?
  • veki

    13.02.2018 18:44
    wheelchair friendly
    Kad već počnu da sređuju kolovoze, trotoare i biciklističke staze, bilo bi vreme da prestanu da stavljaju behatonske ivičnjake na pešačkim prelazima. Ivičnjaci su previsoki za osobe u invalidskim kolicima, kao i za bicikliste i starije, slabije pokretne osobe.
    Sve bi trebalo da bude u nivou kolovoza, bez uzvišenja i bez uzdignutih ivičnjaka.
    Osim toga, to je i dosta jeftinija verzija.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti