FOTO: Nemoćni da spreče nepropisno parkiranje kod Uspenske crkve

Nepropisno parkirani automobili godinama se mogu videti kod Uspenske crkve.
FOTO: Nemoćni da spreče nepropisno parkiranje kod Uspenske crkve
Foto: 021.rs

Ovi automobili su parkirani pored same crkve, iako se na samo nekoliko metara nalazi montažna javna garaža. Kako je jedan građanin koji živi u blizini rekao za naš portal, ispred crkve su uglavnom mogu videti isti automobili, pa se može se pretpostaviti da pripadaju ljudima koji rade u Uspenskoj crkvi. 

"Svakodnevno prolazim pored Uspenske crkve i neviđena je nekultura to što se dešava. Zamislite šta će neki turista pomisliti o nama kada dođe da fotografiše jedan od najstarijih verskih objekata u Novom Sadu, a vidi tako parkirane automobile. Razumem da i sveštenici i druge osobe koje rade u crkvi treba da se negde parkiraju, ali kako ih nije stid da parkiraju kola na samim grobovima pored javnog parkinga koji je tu odmah pored. Oni svakodnevno parkiraju svoje metalne olupine na grobove poznatih Novosađana, ktitora i sveštenika koji su sahranjeni u porti uz same temelje hrama. Da bahatost bude veća, pored hrama je gradska garaža i korišćenjem usluga se puni budžetska kasa. Ti crkveni službenici ne shvataju da se iz te kase plaćaju profesori njihove dece, doktori da ih leče, gradske vlasti, kulturni poslenici, vojska, policija, da se plaćaju ti isti 'božji službenici'", ispričao je za 021.rs Novosađanin koji je poslednjih nedelja skoro svakodnevno svedočio slučajevima nepropisnog parkiranja.

Za slučajeve nepropisnog parkiranja su nadležni saobraćajna ispekcija i policija, a kako su nam odgovorili iz Gradske uprave za inspekcijske poslove, nisu u mogućnosti da nešto urade, jer je prostor gde se ovi automobili nepropisno parkiraju vlasništvo Srpske pravoslavne crkve.

"Uvidom u podatke katastra Republičkog geodetskog zavoda, utvrdili smo da je parcela na kojoj su vozila parkirana u vlasništvu Srpske pravoslavne crkvene opštine i s obzirom na utvrđeno, inspekcije Gradske uprave za inspekcijske poslove nemaju nadležnost za postupanje u vezi sa ovim vozilima", naveli su za 021.rs u inspekciji.

Iz ove službe su nam naveli i da su povodom slučajeva nepropisnog parkiranja kontaktirali i policiju, koja je 21. februara obavila kontrolu, ali "nisu zatekli na licu mesta vlasnike vozila".

  • d

    26.02.2018 07:46
    sps
    radim kao kontrolor 20 godina ovako nikada nije bilo sto se tice pauk sluzbe jedno vreme je pauk radio perfektno i to od 2008 d0 2012 .g.nosilo se po 50 -60 .vozila dnevno grad je bio cist od nepropisno parkiranih vozila .onda je smenjen covek koji je to radio besprekorno a na njegovo mesto su postavljena dva sefa pauka naravno politicki i zato nam se ovo desava da imamo nepropisno parkirana vozila kod crkve uspenska-trcike kafe-trg galerije-stevana branovackog-bul.m.pupina-bul. oslob. na svim autobuskim stajalistima od zeleznicke do mosta slobode-a o najlonu da se zna da vise vozila ima van parkinga nego na parkingu. a 2012 g. sps je delio letke da treba ukinuti parking servis .a kada se delio politicki plen odmah su uzeli parking,
  • тако треба

    23.02.2018 13:51
    @свештеник Успенске цркве
    ..."Неће бити паркираних аута поред цркве"...
    Данас око подне их нема, порта цркве је некако свечанија, у пуном сјају који храм заслужује.
    Хвала колективу "Радио 021" ради заједничког ангажовања да сачувамо оно што су нам оставили наши преци, свакако далеко бољи од нас.
    Свако добро свим њудима добре воље.
  • Slanina

    23.02.2018 10:04
    Ajde?
    Sve i da je ta parcela vlasnistvo crkve, do nje moraju doci tako sto voze trotoarom. Nisam siguran da je to dozvoljeno...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti