Stanovnici dela Detelinare i dalje će ići po blatu i barama

Stanovnici Kopernikove i dalje će čekati na uređenje svoje ulice, koja se skoro redovno nalazi pod vodom čim padne malo jača kiša.
Stanovnici dela Detelinare i dalje će ići po blatu i barama
Foto: 021.rs

Građani koji žive u ovoj Detelinarskoj ulici su za 021.rs naveli da godinama čekaju da je gradske službe urede, ali da se skoro ništa ne dešava.

Proteklih godina je bilo nekih radova na komunalnoj infrastrukturi, ali odvođenje atmosferske kanalizacije nije rešeno, a nema ni asfalta, odnosno kolovoza, parkinga i pešačkih staza u većem delu ulice.

- Živim u Novom Sadu, ali na osnovu slike moje ulice, kroz koju prolazim svaki dan, rekla bih da sam u nekom neprohodnom ruralnom selu gde ima tek po koja zapuštena kuća, a ne zgrada do zgrade i nekoliko stotina stanara. Uvek sam i na najmanju kišu zaprljana, isprskana i blatnjava, a tek moja deca, koja su i okupana usput jer nemaju gde da se sklone kada prolazi automobil. Moje dete redovno zaliju automobili koji tuda prolaze uz neprilagođenu brzinu. Ne mogu da vam pošaljem sliku deteta, a ona je bila uplakana i uplašena da neće stići u školu i da će dobiti neopravdan čas, a morala je da se vrati kući i presvuče jer je bila skroz mokra - kaže za 021.rs Novosađanka koja je zamolila da je potpišemo samo imenom Nada.

Njen komšija Vladimir B. nam je poslao i više fotografija koje, kako navodi, najbolje ilustruju u kakvim uslovima žive stanovnici Kopernikove, a pri tome gradske službe uopšte ne reaguju na apele stanovnika.

Od Gradske uprave za građevinsko zemljište i investicije 021.rs je dobio skoro istovetan odgovor koji od gradskih službi stiže o Kopernikovoj ulici već desetak godina, a to je da se čeka završetak gradnje stambenih zgrada kako bi se uredila ulica.

- Planskom dokumentacijom predviđeno je proširenje saobraćajnice u Kopernikovoj ulici. S obzirom na činjenicu da planirana regulacija zahvata postojeće objekte porodičnog stanovanja, uređenju ulice moći će se pristupiti tek kada se ista u značajnijoj meri privede urbanističkoj nameni. Drugim rečima, izgradnjom planiranih objekata višeporodičnog stanovanja, koji će biti usklađeni sa predviđenom regulacijom, stvoriće se uslovi za izgradnju saobraćajnih površina i svih pratećih instalacija u Kopernikovoj ulici. Izgradnjom svih planiranih objekata komunalne infrastrukture, u okviru predviđene regulacije ulice, biće rešen i problem odvođenja atmosferskih voda - naveli su u Upravi.

Ovaj odgovor znači skoro izvesno da ove godine neće ništa biti rađeno u Kopernikovoj, što potvrđuju i podaci da se u Programu uređenja gradskog građevinskog zemljišta, kao i u investicionim planovima javnih preduzeća za 2018. godinu, ova ulica nigde ne pominje.

  • SalajkaNS

    24.02.2018 22:01
    I mi građani, stanovnici ulice Teodora Mandića - slepi deo ulice, saosećamo sa građanima, stanovnicima Kopernikove ulice. Ne znam samo ko je u boljem ili gorem položaju- mi koji nemamo ni uličnu kanalziaciju, ni puta, ni trotoara ili oni koji imaju neki put , ali svi imamao puno vode. I tako već godinama... bez ikakve nade da će Grad nešto učiniti i dovesti u red kako našu tako i sve druge slične ulice u Gradu. A 15.februar je prošao, porez smo uredno platili...............skupljamo pare za II ratu poreza.....
  • lok

    24.02.2018 19:35
    gardinovci
    A sad idemo gradjani da se vratimo u Gardinovce tamo je lepo priroda asfalt zabaviste skola kultura psi se drze na lancu i ciste se
  • Kud svi tu i mali...

    23.02.2018 22:12
    kada se nasa ulica gradila rekli su nam da necemo dobiti put dok se cela ne izgradi jer kamioni i postavljanje kanalizacije i vode struje za nove zgrade uniste isti. Kada je izgradjen najveci deo uradjen je put lepo i vec posle pra dana se nova zgrad prikopcaval na mrezi i kad su poceli da kopaju doslo mi je da ih ubijem ,Tako to ide. Radovi u toku. Nema odmora dok traje obnova
    mozda neki uski trotoarcic kao kozija stazic da se napravi.Najvci krivci su oni koji tvrde pazar i misle da mogu protiv stihije. Moze se ali nije dobro.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti