Ponovni pokušaj da nacrtaju produžetak Jovana Dučića ka Veterniku

Uprava za građevinsko zemljište i investicije ponovo je raspisala javnu nabavku za izradu tehničke dokumentacije za produženje Bulevara Jovana Dučića za 300 metara u pravcu Veternika.

Ovo je drugi put da se raspisuje nabavka, jer prethodni tender nije uspeo. Kao i u prvom slučaju, prema informacijama 021r.s, UGZI traži projektanta za saobraćajne površine koje će omogućiti da se sa tog bulevara nastavi ka Veterničkoj rampi, tj ulici Dragoslava Srejovića.

Prema konkursnoj dokumentaciji, predviđeno je da se sagradi oko 330 metara saobraćajnice sa dve kolovozne trake i razdelnim ostrvom od 1,5 metara, sa biciklističkom stazom. Sam spoj Bulevara Jovana Dučića sa ulicom Dragoslava Srejovića i Veterničkom rampom biće kružna raskrsnica. Prilikom izrade tehničke dokumentacije produžetka bulevara, radiće se i dokumentacija za gradnju vodovodne i kanalizacione mreže uz ovu saobraćajnicu. Vrednost tendera je procenjena na dva i po miliona dinara.

Dodajmo i da za sada nije poznato kada se mogu očekivati radovi na gradnji još jednog spoja Novog naselja i Veternika, kao i koliko bi to moglo da košta, jer ove investicije nema u Programu uređenja građevinskog zemljišta za ovu godinu.

  • bulevar kralja petra

    26.02.2018 11:27
    A kada će se kultivisati neparna strana "bulevara" k.petra u novom sadu od "pantera" do sajma?!? Živimo tamo kao na salašu, bez trotoara, bez odvoda vode, gazimo po blatu, parkiramo kao u močvari, prolazimo blatnjavim nebetoniranim kozijim stazama, izgaženih travnjaka, bez biciklističke staze, bez parkinga i TROTOARA, i sve to na tzv "bulevaru"???
  • bozz

    26.02.2018 10:10
    veliki brat i dodik
    Šta mislite zašto ovo rade. Pa ekipa ( videti naslov) je kupila brodogradilište i kasranu, pa se planira stambeno naselje ( Zvaće se na primer "Novi Sad na vodi") Pa ako naprave bolji put i isele sve klubove sa čamcima, kvadrat će biti skuplji. Mada nismo naivni, ne možemo ništa.
  • Lala

    25.02.2018 09:57
    Crnjak
    Dosli balvani da prave bulevar, prvo su isekli svo drvece po gradu a sada krenuli na Frusku..

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti