Autobusi GSP-a ne idu ka Grabovu, saobraćaj usporen i otežan

Autobusi Gradskog saobraćajnog preduzeća "Novi Sad", zbog snega ne saobraćaju ka Grabovu.
Autobusi GSP-a ne idu ka Grabovu, saobraćaj usporen i otežan
Foto: 021.rs
Kako poručuju u GSP-u za 021.rs, jutros je situacija bila lošija nego što je to bio slučaj tokom jučerašnjeg dana. U međuvremenu se situacija stabilizovala, pa je saobraćaj normalizovan. Vremenske neprilike dovele su do toga da je saobraćaj usporen.
 
"Bilo je manjih odstupanja od reda vožnje, ali nije bilo planski otkazivanih polazaka osim do Grabova. Juče smo na nekoliko sati imali problema sa trasom do Popovice, međutim, kasno popodne autobusi su ponovo mogli da saobraćaju na toj liniji. Saobraćaj je sada normalizovan, funkcioniše normalno, osim do Grabova", kažu u GSP.
 
Zimska služba JKP "Put" se i dalje nalazi u trećem stepenu pripravnosti. Na terenu je 45 jedinica sa 25 vozila i isto toliko mašina. 
 
"Budući da sneg neprekidno i intezivno pada skoro već 20 časova, a temperature su izuzetno niske, na kojima posuta so nema efekta, naše ekipe trenutno intezivno čiste sneg. Na kolovozima prvog prioriteta, koje u uslovima neprekidnih padavina konstantno čistimo, ima snega do pet centimetara. Saobraćaj je usporen i otežan", poručuje portparolka Biljana Ćubić.
 
Vetar stvara nanose snega na pojedinim deonicama, zbog čega je nekoliko ekipa stalno angažovano na pravcima za Stepanovićevo, Kovilj, Čenej, Pejićeve salaše, a po potrebi i za Begeč i Popovicu. 
 
"Građane koje žive u ulicama drugog prioriteta molimo za strpljenje. Po prestanku padavina i poboljšanja uslova na prioritetnim ulicama, na kojima se trenutno nalazimo, preći ćemo sa svom mehanizacijom i u ulice drugog prioriteta. Iako su naši dežurni na terenu primetili da se vozači pridržavaju pravila vožnje u ovakvim uslovima, ipak i dalje apelujemo na maksimalan oprez u saobraćaju i strpljenje", dodaju u JKP "Put".
 
Zimska služba "Gradskog zelenila" čisti sneg i posipa so i rizlu na 30 lokacija u gradu i industrijskoj zoni. Kako navode, posao otežava jak vetar.
 
"Sneg se uklanja sa autobuskih stajališta, sa staza u parkovima, Petrovaradinske tvrđave, gradskih trgova i prilaza mostovima. Angažovano je 140 radnika sa 30 vozila mehanizacije, a posao otežava jak vetar. Od juče ujutru 'Gradsko zelenilo' je četiri puta izlazilo na teren, a tim tempom će se nastaviti sve dok budu trajale padavine i dok bude postojala opasnost od poledice", dodaju u "Zelenilu".
 
Gradonačelnik: Zimske službe maksimalno angažovane, Novi Sad funkcioniše normalno
 
Gradonačelnik Miloš Vučević obišao je jutros radnike komunalnih preduzeća koji su angažovani u okviru Zimske službe. Zaključeno je da su sve ključne saobraćajnice u gradu prohodne.
 
"Ono što mogu da konstatujem je da sve zimske službe rade neprekidno u tri smene, i to u pojačanom stepenu angažovanja. Na terenu se nalazi oko 80 vozila mehanizacije i oko 250 ljudi, pre svega zaposlenih u javno-komunalnim preduzećima "Put", "Čistoća", "Gradsko zelenilo" i "Parking servis". U stalnoj smo komunikaciji sa građanima i sa mesnim zajednicama kako bismo na najbolji i najadekvatniji način pravovremeno reagovali, posebno ako na nekoj lokaciji postoji zahtev za urgentnim dejstvovanjem zimske službe", rekao je Vučević i istakao da grad normalno funkcioniše i da je saobraćaj normalnog intenziteta, s tim da je možda usporen na nekim deonicama. 
 
"Putevi ka školama, vrtićima i domovima zdravlja su prioritet, kao i autobuska stajališta i parkinzi, pre svega u centru grada. Sistem vodosnabdevanja, odnosno kanalizacije i gradskog grejanja, funkcioniše bez problema", dodao je Vučević.
 
Zbog vetra i nanosa snega, otežano je stanje na deonici između Kovilja i Budisave, kao i Budisave i Kaća, tako da će zimske službe ubrzati njihovo sređivanje, dok je sremska strana grada sasvim prohodna, zaključio je Vučević. 
 
 
Foto: Grad Novi Sad
 
Podsetimo, juče se sastao Gradski štab za vanredne situacije na kojem je konstatovano da u svratištu za beskućnike ima dovoljno mesta za sve. Takođe, uz Štaba su podsetili na to da su preduzeća, ustanove i druga pravna lica, preduzetnici, kao i stambene zajednice, u obavezi da uklanjaju sneg i led sa trotoara, prilaznih puteva i staza, da posipaju odgovarajućim materijalom ispred objekata, odnosno zgrada, kao i da uklanjaju sneg i led sa krovova objekata.
 
Ukoliko se ukaže potreba, građani se za podršku i informacije mogu obratiti Gradskoj upravi za inspekcijske poslove telefonom na brojeve: 021/4872-402, 021/4872-403, 021/4872-404, 021/4872-544, kao i Upravi za vanredne situacije na broj 1985.
 
Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda maksimalna dnevna temperatura danas u Novom Sadu će biti -7 stepeni Celzijusa. Za sredu je najavljen prestanak padavina, ali će i dalje biti veoma hladno, najniža dnevna temperatura biće -10, maksimalna dnevna -6 stepeni.
  • Rollo

    27.02.2018 12:15
    SNEG!
    Naravno da se ne ciste ulice u NS-u kada je sva mehanizacija prebacena u BG. Glavni grad mora biti cist zbog izbora, a ko sljivi periferiju.
  • Kokakole

    27.02.2018 12:08
    Iskoristio bih ovu priliku da čestitam mandrilu koji je dao svoj doprinos u čišćenju grada. Svaka čast, UDRANIČE. Ovi što ne rade ništa obavezno svima razglase kada jednom godišnje nešto urade. Do sledeće zime će pričati kako su jedan dan nešto radili. Očistili 9 kvadrata snega. Očistiš stazu u svom dvorištu i kažeš da si doprineo normalizaciji saobraćaja u gradu. Nema, lopata u šake, eeee.
  • Upravo ocistio sneg

    27.02.2018 10:55
    Dezurni hejteri u elementu...gospodo, manite se komentara, telefone u dzep a lopatu u sake.Dajte svoj doprinos ciscenju grada...30 sati neprekidno je padao sneg a oni hoce suve ulice...pazi molim ta gospode.Zalosno ste smesni. Sve gospoda odrasla po vukoheb....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti