Izložen plan koji predviđa nove zgrade umesto zelenih površina na Naselju i Detelinari

Samo mesec dana nakon ranog javnog uvida, lokalna vlast je na javni uvid stavila izmene urbanističkog plana Novog naselja i Detelinare, koje predviđaju da se nekoliko parkovskih i zelenih površina pretvori u prostor za izgradnju stanova.
Izložen plan koji predviđa nove zgrade umesto zelenih površina na Naselju i Detelinari
Foto: 021.rs

Kako je 021.rs već pisao, ove novine u planu predviđaju da se na zelenom prostoru na uglu Ulice Radomira Raše Radujkova i Bulevara Slobodana Jovanovića, gde je u toku izgradnja crkve koja nema građevinsku dozvolu, sada dozvoli gradnja još dva objekta za potrebe SPC, zatim da se poveća prostor namenjen za sportski objekat na mestu gde se sada nalazi FK "Mladost", na Bulevaru Jovana Dučića.

Takođe, plan predviđa da zelena površina na uglu ulica Bate Brkića, Seljačkih buna i Braće Dronjak bude zamenjena objektima Kulturne stanice "Novo naselje" i Centra za porodični smeštaj i usvajanje, a da se sportski park kod ulica Mileve Marić, Stanoja Stanojevića, Dušana Danilova i Momčila Tapavice smanji kako bi se na toj lokaciji zidalo još zgrada.

Najveće uništavanje zelene površine je predviđeno na Detelinari, severno od Ulice Alberta Ajnštajna, gde je na oko sedam hektara trebalo da se nalazi sportski park. Urbanisti predlažu da tu budu izgrađene stambene zgrade sa tri odnosno pet spatova sa potkrovljem.

Manje izmene predviđene su i na uglu Partizanskih baza i Stevana Hristića gde će sada biti proširena zelena površina na kojoj već postoji dečije igralište, zatim biće obezbeđen prostor za biciklističku pasarelu na Bulevaru Evrope i regulisanje trase infrastrukture na parceli u Janka Čmelika 81. Detaljnije o planu možete čitati u našem ranijem tekstu OVDE.

Plan se može pogledati u prostorijama mesnih zajednica na Novom naselju, Detelinari, prostorijama "Urbanizma", a primedbe i sugestije podnose se do 29. marta Upravi za urbanizam u Radničkoj 2.

  • neko

    01.03.2018 21:56
    I nemojte samo da pišete komentare ovde. Idite i priložite žalbu. Ako ne uradimo tako, onda smo ovo i zaslužili i treba ćutimo.
  • Nebojša

    01.03.2018 20:56
    Od koga je malo je
    Od koga su ovi predlozi malo je. Ja sam uveren da oni mogu i vise i bolje. Recimo da se spomenik Mileticu pomeri ka katolickoj crkvi a da se na tom mestu podigne kopija centralne kule Beograda na vodi ispred koje bi stajao jarbol visine 120m za 2.3 miliona evra sa zastavom Srbije. Ovoga se jos nisu setili ili makar nisu jos saopstili javnosti.
    Isto tako Dunavski park kao i Futoski i Limanski se moraju prepoloviti da bi cuvena 3 investitora iz NS i sa KiM mogli da naprave zgrade bez parkinga u cilju promocije zdravog zivota. Parking samo za bicikle.
    Mogu oni to.
  • Gorki

    01.03.2018 20:55
    Evo, na primer:
    Srušiše nelegalno izgrađenu džamiju. Šta nas sprečava da se sruše nelegalno izgrađene crkve? Ah, da - ološ smo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti