Arežina ponovo tužio RTV

Nakon tužbe kojom osporava odluke generalnog direktora RTV o postojanju dva direktora programa RTV, Slobodan Arežina, dvostruko bivši direktor programa RTV, sada od suda traži i poništavanje odluke Upravnog odbora RTV o njegovom razrešenju, drugom po redu u protekle dve godine.
Arežina ponovo tužio RTV
Foto: 021.rs
"Nalazim se u identičnoj poziciji kao 2016. godine", izjavio je za Cenzolovku Arežina, nakon što je podneo novu tužbu, drugu u mesec dana, protiv i dalje matične kuće.
 
Novom tužbom Arežina traži od Osnovnog suda u Novom Sadu poništavanje više akata: odluke Upravnog odbora RTV od 29. januara 2018. o njegovoj smeni, rešenja generalnog direktora kojim se Arežina proglašava viškom zaposlenih, te aneksa ugovora o radu.
 
"Dokazaću da je moja druga smena s mesta direktora programa RTV nezakonita baš kao i ona iz 2016. godine, a kao dokaz priložiću dve sudske presude koje to nedvosmisleno potvrđuju", naveo je Arežina.
 
On je smenjen s mesta programskog direktora RTV-a, tek što se, nakon odluke Apelacionog suda u Novom Sadu, vratio na posao. Pravna služba RTV zatim ga je zvala da potpiše "aneks Ugovora o radu", koji mu je otkazan pre toga, a kojim ga raspoređuju na mesto "menadžera projekata" i to po odluci Upravnog odbora te medijske kuće.
  • Zaštita

    01.03.2018 15:59
    @@ dijasporac
    U pravu si, koga god da izaberu na funkciju očejuje zaštitu da ga plaćamo svi mi doživotno.
    Jednom ga izabrali i više nema brige- doživotna apanaža o trošku budžetskih korisnika.
    Pitam se samo kada će se to promeniti, da i gradjanin dobiju zaštitu- da ne moraju kao pijavice da izdržavaju sve bivše, sadašnje i buduće funkcionere?
    Kada će ti "zaštićeni" svoje znanje i umeće da iznesu na tržište i žive od svog rada, a ne od budžetskih apanaža kad više nisu na funkciji?
  • deda

    01.03.2018 15:25
    a advokat bira oce li na bahame il kicbil
  • Državne jasle

    01.03.2018 14:43
    @ Gladius et anus
    Ovako je na platnom spisku svih nas, finasiramo ga iz budžeta i od nameta za taksu za "javni servis". Budžet naravno punimo svi mi plaćajući poreze.
    Razlika izmedju spiska PINKA i GRANDA i spiska javnog servisa gde je i Arežina je u tome što oni sa spiska PINKA i GRANDA moraju da očuvaju gledanost i rade po učinku ili dobijaju otkaz i ne koštaju gradjane NIŠTA, dok onima sa spiska javnog servisa plata ne zavisi od učinka i ne možeš ih otpustiti.Imaju pravo da sisaju okačeni o budžet do penzije tj o trošku svih nas.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti