Uklonjeno 107 havarisanih i neregistrovanih vozila u Novom Sadu

Parking servis prošle godine je, po nalogu saobraćajne inspekcije, uklonio 107 havarisanih i neregistrovanih vozila sa ulica Novog Sada.
Uklonjeno 107 havarisanih i neregistrovanih vozila u Novom Sadu
Foto: 021.rs
Vlasnici ovakvih automobila sami su sklonili 95 vozila, a njih 12 uklonjeno je "paukom", kažu za Novosti u ovom preduzeću.
 
"Na parkiralištima uvek ima automobila koji ne samo da zauzimaju mesta za parkiranje, već i ostavaju ružnu sliku o našem gradu. Vozila koja građani sami ne uklone po nalogu inspektora, mi uklanjamo 'paukom', ali prethodno upozoravamo 'zaboravne' građane da sami sklone svoja vozila, kako se ne bi izložili dodatnim troškovima na ime transporta", rekao je portparol preduzeća Radovan Jeknić.
 
Prilikom uklanjanja oštećenih i neregistrovanih vozila, na vozilu se ostavlja obaveštenje o potrebi da ono bude uklonjeno. Ovaj postupak može da traje i do 15 dana, a ukoliko se vlasnik ne pojavi u zakonskom roku, ono završava na licitaciji, a novac se uplaćuje u budžet grada.
 
Građani mogu i sami da prijave ako se na njihovom parkiralištu duže nalazi neko napušteno vozilo koje zauzima prostor i narušava izgled stambenog prostora. Ukoliko upozorenje nesavesnom vozaču ne urodi plodom, na scenu stupa "pauk".
 
Za napuštanje automobila propisana je kazna od 8.000 dinara za građane, 16.000 dinara za preduzetnike, a za pravna lica iznos kazne se kreće od 100.000 do milion dinara.
  • rade

    05.03.2018 12:51
    Nije tacno da rade svoj posao! I dalje ima gomila automobila, zatrpanih kaznama, izduvanih guma... stoje po godinu dana na parkingu a niko ih ne uklanja niti kaznjava propisno kaznjava...
  • Kinder

    05.03.2018 12:30
    U ulici Veselina Maslese, ispred auto servisa Djino, stoji 5-6 krsina vec godinama. Prijavljivano je policiji sa sve registracijama i modelima automobila ali se niko nije odazvao... Dok je isti vlasnik i JAVNO obelezeno parkiraliste ispred svoje kuce, obelezio zutom bojom preko noci i postavio od negde ukraden znak zabranjeno parkiranje. Dok je pre toga grad lepo obelezio parking mesta i postavio znak za parking. U tom delu grada je velik problem parkiranje, a ovaj doticni bahati gradjanin misli da je on neko i nesto pa sprovodi red.
  • Bestragija

    04.03.2018 15:33
    @Bane
    Tacno tako,

    svoje raspadnute krseve mozete drzati do besvesti jedino u sopstvenim avlijama, a JAVNA parking povrsina nije nikakav poligon za klosare koji se tu namerno guze samo da bi normalnim svetu onemogucili da imaju gde da se vrate posle posla i parkiraju.Vasi problemi su samo vasi i nikako ne postaju problemi drugih ljudi,pravilo broj 1 koje nikako da nauci marva,a naucice itekako.

    @MalenaNS

    Jeste,tu na Sajmistu imate kvartova gde su citava parkiralista prakticno blokirana od strane nekolicine besposlenog olosa i gde vam npr. od 11 parking mesta u nizu bukvalno cirkulisu 3-4 mesta,a ti klosari sa letnjim gumama i povadjenim akumulatorima usred zime, se jos pobrinu da se parkiraju najbahatije moguce dijagonalno kako bi lecili svoje komplekse i jos ostecuju tudja vozila, zato ih snimite i prijavite gde god ih vidite.

    Kada uskoro budu uvedene drakonske kazne tom olosu,da vidite koliko ce se parking mesta momentalno osloboditi po gradu.To ce biti vrlo brzo,jer parking mesta vise nema i to se sada resava prioritetno.

    A taj olos treba da zna da su davno prosla komunjarska vremena gde si ti na osnovu stana imao nekakvo Bogom dano pravo da javno parking mesto smatras svojim grobnim mestom,pa da na isto mozes da istovaris bilo kakvo djubre koje ti padne na pamet i uhvatis se za usi i igras do svoje smrti.Sada to mozes samo ako je to tvoje privatno mesto,garaza i sl.Javna mesta placaju SVI i svi imaju prava da ih koriste,a ne da budu blokirana krsevima & djubretom...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Četvrti Festival l(j)udila u Novom Sadu

Psihološki centar za mentalno zdravlje u zajednici "MentalHub" organizuje četvrti po redu Festival L(j)udila povodom Svetskog dana shizofrenije, od 24. do 26. maja.