Barselonin fudbalski kamp za decu stiže u Novi Sad

Letnji kamp FK Barselona održaće se u Novom Sadu u drugoj polovini juna, a pravo učešća imaće dečaci i devojčice od 6 do 16 godina, saznaje 021.

Ovaj kamp realizuje njihova zvanična škola fudbala "Escola" kroz petodnevni program, a deca će imati priliku da se druže s renomiranim stručnjacima iz čuvene akademije katalonskog kluba.

Po dva treninga dnevno održavaće se na terenima SC "Vujadin Boškov" na Veterniku, a dva najbolja fudbalera po izboru španskih trenera dobiće mesec dana plaćenog trenažnog procesa na stadionu Kamp Nou.

Ujedno će kamp u Novom Sadu biti prvi na Balkanu koji će biti i humanitarnog karaktera jer će biti omogućeno mladim talentima, čiji roditelji nemaju finansijskih mogućnosti, da budu besplatno u njemu i bore se nagradu.

Barselonina omladinska škola jedna je od najboljih na svetu i u Srbiji je kroz kampove prisutna već nekoliko godina. U njoj radi oko 80 trenera, ali postoji i veliki broj psihologa, skauta, medicinskog osoblja i koordinatora. Učesnici kampa ne uče samo fudbalske tehnike, već i vrednosti po kojima je katalonski klub poznat širom sveta, a to su tolerancija, solidarnost, integracija...

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti