Poreska uprava traži ko će da ukloni 45 tona opasnog otpada iz "Agrovojvodine-Mašinoalata"

Poreska uprava raspisala je javnu nabavku za preuzimanje oko 45 tona opasnog otpada koji je uskladišten u magacinu "Agrovojvodine-Mašinoalata" na Sentandrejskom putu.
Poreska uprava traži ko će da ukloni 45 tona opasnog otpada iz "Agrovojvodine-Mašinoalata"
Foto: Pixabay
Reč je o opasnom otpadu koji je nastao istekom roka trajanja robe zaplenjene tokom terenske kontrole Poreske uprave u Novom Sadu. Među proizvodima koji bi trebalo da budu uklonjeni su: sapuni, šamponi, sredstva za dezinfekciju, neorganske sirovine. 
 
Poreska uprava je za ovaj posao spremna da izdvoji do 6,1 milion dinara. Kako se navodi u konkursnoj dokumentaciji, tačna količina otpada biće utvrđenja merenjem uz prisustvo predstavnika Poreske uprave. 
 
Ovaj otpad je i korozivan, odnosno čine ga supstance i preparati koji mogu da unište živo tkivo pri kontaktu, a između ostalog je i "ekotoskičan", te predstavlja (ili može da predstavlja) rizik za životnu sredinu.
 
Preduzeće koje bude izabrano na tenderu moraće da reaguje na zahtev naručioca, odnosno Poreske uprave, u roku od 15 dana i za svaki dan kašnjenja slede penali u iznosi od 1.000 dinara, najviše za 10 dana kašnjenja. Nakon toga naručilac može da raskine ugovor.
 
Kriterijum za dodelu ugovora je najniža ponuđena cena, a ugovor se zaključuje do 2020. godine.
 
Podsetimo da je u januaru ove godine pronađeno gotovo 1.500 tona opasnog otpada u krugu bivše fabrike Hemijske industrije Novi Sad. Tada je uhapšen vlasnik preduzeća "Step Trans" Jovica Stepanov, koji je zakupac prostora na kome je skladišten opasan otpad. 
 
Tada je pokrajinski sekretar za urbanizam i zaštitu životne sredine Vladimir Galić poručio da se do ovog otkrića došlo kroz zajednički rad sa Bezbednosno-informativnom agencijom, te da inspektori ne bi uopšte mogli da uđu na prostor u kom je otpad skladišten pod zemljom. Više o tome čitajte OVDE.
  • Pera

    08.03.2018 21:13
    Rešenje
    Evo, ja ću uraditi duplo skuplje od najskupljeg na tenderu.
    Delimo po pola 90%, a 10% damo Đoši da prospe u Dunav.
  • rade

    08.03.2018 21:11
    rektor
    I od ove poreske više štete nego koristi.
  • Глупост

    08.03.2018 21:09
    Неуништива
    Могли су та средства за хигијену, док су још била у року, поделити сиротињи. Али онда не би било тендера и осталог лова у мутном.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.