Karte za Don Antonia i Freeborn Brothers uz kupovinu u knjižari BoBo

Uz kupovinu u novosadskoj Knjižari BoBo, dobijate na poklon ulaznice za festival dobre muzike - Bekstejdž 021 u Startit Community baru, a na kojem nastupaju najbolji bendovi Italije i Poljske.
Knjižara BoBo, prava oaza knjige u centru Novog Sada, ponovo vam pruža priliku da posetite najbolja muzička dešavanja u gradu. Reč je o poznatim imenima: 
 
  • Don Antonio - 15. mart - 21 čas
 
  • Freeborn Brothers - 24. mart - 21 čas
 
Antonio Gramentijeri jedan je od najcenjenijih muzičkih producenata i gitarista nove italijanske scene i dolazi u Novi Sad sa svojim novim projektom.
 
 
Gramentijeri jedan je od najcenjenijih muzičkih producenata i gitarista nove italijanske scene, koji uspešno kombinuje sever i jug, bluz i džez atmosferu, Afriku i Mediteran, starinsku filmsku muziku i folk, te na taj način određuje zvuk moderne Italije kao toplu, neuhvatljivu, tajanstvenu i intrigantnu pojavu.
 
Najpoznatiji je po radu u bendu Sacri Cuori, međutim u dosadašnjoj karijeri sarađivao je, kako u studiju, tako i na samoj sceni, sa respektabilnim imenima kao što su Ričard Bakner (Richard Buckner), Den Stjuart (Dan Stuart), Hugo Race Fatalists, Teri Li Hejl (Terry Lee Hale), Alehandro Eskovido (Alejandro Escovedo), JD Foster, David Hidalgo, Džim Keltner (Jim Keltner), Mark Ribo (Marc Ribot) i mnogim drugim. U aprilu prošle godine, njegovo samostalno debitantsko ostvarenje ugledalo je svetlo dana.
 
Freeborn Brothers su osnovali Niko Matusz i Pawel. Njihova ljubav prema muzici i potreba da budu na bini je ono što ih je ujedinilo u ideji da osnuju ovaj orkestar. Nemoguće je deklarisati ih na osnovu žanra pošto je isuviše istih zastupljeno u njihovom sviranju, a sudeći po reakcijama publike iz brojnih gradova u kojima nastupaju, to je dobitan miks koji osvaja. FBB su skoro konstantno na turnejama na kojima provode zapravo većinu svog vremena.
 
Freeborn Brothers su prva liga world music scene, rame uz rame sa svojim prijateljima Gogol Bordelo i Manu Chao.
 
 
Zasad su izdali četiri albuma: "Two Man Orchestra" 2013. godine, na kom se oseća duh panka i kantrija; "Gypsy Hobo Trash Grass" 2014, "Theatro Ridiculous" 2016. godine koji je više melodičan od prethodnika i pokazuje put kojim bend želi da ide u budućnosti. Na oba ova albuma su primetni i uticaji world musica i džipsi muzike. Najnoviji album je "Instant Magic" i dobio je odlične ocene svetskih muzičkih časopisa i kritičara.
 
Prodaja karata je u Startitu (Miroslava Antića 2) i u cedoteci Mungos (pasaž Zmaj Jovine 2). Cene karata u pretprodaji su 600 dinara, a na dan koncerta 800 dinara.
 
Uživajte u mediteranskom roku sa ukusom vina i maslina i plešite uz najluđi ritam najboljeg poljskog world music-a.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti