FOTO: Crvenom farbom isprskane table sa imenom ulice Zorana Đinđića

Sve tri table sa imenom ulice Zoran Đinđića koja se nalazi u okviru novosadskog Univerziteta jutros su osvanule isprskane crvenom bojom.
FOTO: Crvenom farbom isprskane table sa imenom ulice Zorana Đinđića
Foto: 021.rs

Novinar portala 021 se na licu mesta uverio da je neko crvenom farbom prekrio table od kojih se dve nalaze na Filozofskom fakultetu, a jedna na pomoćnom objektu Poljoprivrednog fakulteta na uglu sa Bulevarom cara Lazara.

Uništavanje tabli sa nazivom ulice se desilo na 15-godišnjicu od atentata na srpskog premijera.

Ovo nije prvi put da se table sa imenom Zorana Đinđića nađu na meti vandala, a poslednji put su oštećene septembra 2012. godine, neposredno pre nego što su naprednjaci sa koalicionim partnerima preuzeli vlast u Novom Sadu.

Zbog toga je održan i protest "Protiv mržnje, stop fašizmu" kojem je prisustvovalo više stotina studenata i građana, a podsećanje na ta dešavanja možete pročitati OVDE.

Ulica u Novom Sadu kod Filozofskog fakulteta nazvana je po Zoranu Đinđiću nekoliko godina posle njegove tragične smrti jer je godinama bio predavač u toj visokoškolskoj obrazovnoj ustanovi.

DS: Jasno ko su nalogodavci i izvršioci

Pokrajinski Odbor Demokratske stranke najoštrije je osudio skrnavljenje tabli s natpisom "Ulica dr Zorana Đinđića" i zatražila od državnih organa da otkriju i primereno kazne vinovnike ovog političkog nasilja. Oni su ocenili da ovo nikako nije banalan primer vandalizma već nov jasan simptom žalosnog stanja u našem društvu u kojem glavnu reč danas vode oni protiv kojih se ubijeni premijer borio čitavog svog života.

"Budući da su table namerno uništene na dan petnaeste godišnjice ubistva nekadašnjeg premijera Srbije i predsednika Demokratske stranke, poruka je više nego jasna; u današnjoj Srbiji nema mesta ni za Đinđićevo ime ni za njegovo političko delo. U slučaju uništavanja tabli sa njegovim imenom poznati su i inspiratori i nalogodavci. To su van svake sumnje ljudi iz sadašnje vlasti, koji su još devedesetih godina prošlog veka vodili besprizornu kampanju blaćenja i klevetanja Zorana Đinđića i koji mu nikad nisu oprostili ni Peti oktobar ni to što je bio drugačiji i bolji od njih", saopštio je DS.      

Ova stranka je dodala i da će kao zastupnici političke ideje Zorana Đinđića još jače nastaviti svoju borbu za demokratsku, modernu i evropsku Srbiju.  

  • Nije tesko biti fin

    13.03.2018 12:01
    ?????
    Citam komentare i opet potvrdjujem u ono sto stalno sumnjam. A ne zelim da verujem da ima tako primitivnih ljudi,nevaspitanih,nedorecenih,agresivnih i td.itd.
    Na zalost,mislim da smo u jako velikom postotku otisli do DJAVOLA.
    Metastaza svuda,u svim oblastima!
    Zao mi je .Ovde se nekada lepo i mirno zivelo. Cak su i nepismeni znali sta je lepo vaspitan ljudski primerak.
    Nema nama spasa.
    Samo mi stvarno zao,zasto mora uvek normalan,miran i fin svet da pati zbog Budala???????
  • @Kyza

    13.03.2018 11:56
    uh, ta mrska strana slova
    Kyza 13.03.2018 • 08:16
    Naravno
    Američki i EU analofilili su se uznemirili, jer im u zadnje vreme žvaće gaće žuta guza.

    A jesi ti Kiza ili Kyza?
  • Dušan

    13.03.2018 09:40
    Stop anarhiji!
    Ovo su uradili anarhisti, a ne neko sa vlasti, ne okrećite glavu od problema na stranu koja bam trenutno odgovara! Ne volim trenutnu vlast i borim se protiv nje ali ovakvo iznošenje neistine svrstava one koji ovo plasiraju na isti stepenik sa onima koje prozivaju da su ovo napravili. Što ne pokažete i druge grafite koji su to jutro osvanuli i na kojima piše Đinđić=Vučić?? Što ne pokažete grafite gde veličaju i kliču anarhiji?? Opozicija ih podržava jer im to tako godi sada, a pitam vas kad budu bombu sutra postavili hoće li i tada biti ok što rade?? I dokle više pljuvanje po "dođošima", dokle podmazujete šine da ih voz vrati nazad?? Pljujete po podelama a delite se na mi i oni, na nas i njih, na dođoše i domorodce... Sramota

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.