Poštanska ulica i dalje zakrčena kolima, čeka se na radove

Grad će do kraja godine konačno urediti Poštansku ulicu, koja je pre šest meseci postala pešačka zona, ali i dalje ima problema sa divljim parkiranjem.
Poštanska ulica i dalje zakrčena kolima, čeka se na radove
Foto: 021.rs

Kako su se za 021.rs požalili ljudi koji žive i rade u Poštanskoj i u prolazu "Pekinške patke" (prolaz kroz Nork), za proteklih nekoliko meseci ništa nije urađeno da se sredi asfalt koji je odavno uništen i jedina novina je što nema tabli koje označavaju da je to parking zona.

"Ulica je postala pešačka zona, ali mi od toga nemamo ništa, jer se vozila i dalje nepropisno parkiraju svaki dan, a kad padne i najmanja kiša deo ulice je potopljen. Osim što povremeno svrate pauk i saobraćajna policija, ništa drugo se ne preduzima da se problem reši i nije jasno kako smo pešačka zona, kad u odnosu na pre nema promena", navodi za 021.rs građanin koji svaki dan boravi u Poštanskoj.

U Gradskoj upravi za građevinsko zemljište i investicije (UGZI) navode da je u toku projektovanje i izrada tehničke dokumentacije saobraćajnih površina sa javnim osvetljenjem i pratećom infrastrukturom za tu ulicu. Kako su rekli za 021.rs, podnet je zahtev za izdavanje građevinske dozvole, jer su kompletna tehnička dokumentacija i građevinska dozvola preduslov da bi moglo da počne uređenje Poštanske ulice, što je predviđeno ovogodišnjim Programom uređivanja građevinskog zemljišta.

Iako u UGZI-ju nisu naveli kolika je procenjena vrednost radova, prema informacijama 021.rs, radi se o investiciji vrednoj oko 23 miliona dinara.



Inače, prema urbanističkim planovima, Poštanska će nakon rekonstrukcije biti biciklističko-pešačka ulica, u kojoj će biti omogućen prilaz vozilima interventnih službi, vozilima "Čistoće" i vozilima za opsluživanje, bez dužeg zadržavanja. Predviđena je i izgradnja novog javnog osvetljenja, kao i rekonstrukcija kanalizacione mreže, čime će se omogućiti efikasnije odvođenje atmosferskih i fekalnih voda. U Poštanskoj ulici planirano je i pejzažno-arhitektonsko uređenje, odnosno ta ulica će biti ozelenjena.

  • /

    16.03.2018 15:53
    /
    i postom
  • /

    16.03.2018 12:36
    /
    kako bi to bila lepa ulica da je nisu unistili moronskim norkom
  • Vladimir

    16.03.2018 11:21
    Pogledajte ulicu Dimitrija Avramovića. Parking servis iscrtao mesta za naplatu parkinga preko celog trotoara, kod broja 15. Kod broja 3,nova zgrada, davno plaćeni doprinosi - blato, "pao tender"! Pare potrošene, rekao bih. Put izrovan, kada je kiša, zapljusnu vas kola koliko god da se primaknete zgradama. Da li bi neko od nadležnih provozao obična dečja kolica celom dužinom te ulice? Blizanačka, kakva mi imamo, ne mora. Ko nam je kriv pa imamo blizance!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti