Vodovod počeo radove na više lokacija

JKP "Vodovod i kanalizacija" počelo je radove na gradnji i rekonstrukciji mreže na više lokacija u gradu i prigradskim naseljima.
Vodovod počeo radove na više lokacija
Foto: 021.rs

Tako je započeta investicija, vredna 40 miliona dinara, na izgradnji vodovodne mreže druge visinske zone u Bukovcu, a još u februaru su krenuli radovi na izgradnji vodovodne mreže na Staroiriškom putu. Ovi radovi vredni su 27,6 miliona dinara, a deonica koja se radi duga je 3,5 kilometara.

Počeli su i radovi u centru grada na delu Bulevara Mihajla Pupina, o čemu je 021.rs već pisao.

U planu za ovu godinu je i rekonstrukcija kanalizacione mreže u delu Ulice Janka Čmelika od Kornelija Stankovića do Oblačića Rada. Reč je o deonici od preko 500 metara, za šta je izdvojeno 28 miliona dinara.

U ViK-u kažu da je iz budžeta Grada izdvojen novac za izgradnju nove glavne crpne stanice kod nekadašnjeg Žeželjevog mosta. Do kraja marta biće raspisan tender za javne nabavke i izvođača radova, a početak radova predviđen je za kraj aprila. U pitanju je izmeštanje Crpne stanice iz Radničke ulice na lokaciju između Kvantaške pijace i Žeželjevog mosta. Ovo je prva faza radova i njihova vrednost je 430 miliona dinara, a toliko će novca biti izdvojeno i sledeće godine.

U 2018. godini planirana je i sanacija dva filterska polja u Fabrici vode. To je posao koji se obavlja periodično, a filterska polja su od velikog značaja kada je reč o preradi vode.

Takođe, u ovoj građevinskoj sezoni ovo gradsko preduzeće će nastaviti radove na izmeštanju vodovoda i kanalizacije na starom Kaćkom putu preko puta E – 75, zatim radove na izgradnji kanalizacionih priključaka u prigradskim naseljima za šta je predviđeno 80 miliona dinara, ali i rekonstrukciju cevovoda sirove vode od peskare do drumsko-železničkog mosta za koju je predviđeno 11 miliona dinara.

Tokom ove građevinske sezone, nastaviće i radove na regeneraciji bunara na izvorištu Ratno ostrvo. Prošle godine regenerisana su 3 bunara (BHD 2, BHD 3 i BHD 10), a ove godine u planu su još tri (BHD 7, BHD 8 i BHD 9). Regeneracija bunara doprinosi boljem crpljenju sirove vode i obezbeđuje se veća količina vode za dalju preradu. Vrednost ove investicije je 16 miliona dinara. Takođe, regenerisaće se i bunari BHD 6 i BHD 8 na izvorištu Petrovaradinska ada. Vrednost ove investicije je 12 miliona dinara.

  • marko

    16.03.2018 18:35
    Bedni ste
    Sve to sto vi izgradite za silne grdne pare pojedini posteni ljudi urade za deseti deo tog novca...lopovcine jedne
  • Maksim

    16.03.2018 12:39
    Kada se u Budisavi ocekuje menjanje azbestnih cevi koji su gradjani bez samodoprinosa uradili???

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.