Odbačeno još pet krivičnih prijava protiv novosadskih izvršitelja

Osnovno tužilaštvo u Novom Sadu odbacilo je pet krivičnih prijava podnetih protiv novosadskih izvršitelja u toku 2017. godine.
Odbačeno još pet krivičnih prijava protiv novosadskih izvršitelja
Foto: Pixabay
Kako za 021 kaže zamenica javnog tužioca Stanislava Kolarski, ovom tužilaštvu prošle godine podneto je ukupno 10 krivičnih prijava protiv izvršitelja koji posluju u Novom Sadu i okolini (tačnije, za područje Višeg suda). Reč je o: Aleksandru Durkuliću, Jasni Anđelić, Draganu Dragoviću, Vujadinu Masnikosi, Kosti Aleksiću, Tamari Gucunji, Milanu Uzelcu i Milanu Martiću, dodaje Kolarski.
 
Pet prijava je odbačeno, a za preostalih pet je u toku prikupljanje potrebnih obaveštenja. 
 
Osnovno javno tužilaštvo bavi se postupcima koji se procesuiraju u Osnovnom sudu. U prvom stepenu, u Osnovnom sudu se sudi za krivična dela za koja je kao glavna kazna predviđena novčana kazna ili kazna zatvora do 10 godina, a u prvom stepenu sudi i u građanskopravnim sporovima.
 
Nedavno, 021 je pisao da je proteklih godina odbačena svaka krivična prijava protiv izvršitelja u Novom Sadu pred Višim javnim tužilaštvom, koje je nadležno za krivična dela za koja je kao glavna kazna predviđena kazna zatvora veća od 10 godina. Doduše, samo jedna krivična prijava podneta je ove godine i još uvek nije odbačena, a njome se trenutno bave i Ministarstvo pravde, ali i Javnobeležnička komora, u kojoj je za 021 potvrđeno da nadzire rad jednog izvršitelja. Njegov identitet još uvek nije pravno moguće izneti.
 
Bez izuzetaka, svaki javni izvršitelj teretio se ili se tereti za zloupotrebu službenog položaja, tj. da je svojim činjenjem doneo sebi ili povezanim licima određenu korist, a na štetu građanina.
 
Detaljnije o svim postupcima koji su odbačeni proteklih godina čitajte u našem tekstu OVDE.
  • Nebojša

    04.05.2018 09:54
    organizovani kriminal
    P taj izvšitelj o kome se piše je prodao imovinu PRE završetka roka koji je sam istakao jer se radi o imovini od nekoliko stotina hiljada evra bliže milion evra nego 500.000. I taj predmet je odličan primer za novo tzv KOR odeljenje KRIVIČNOG suda. Pohlepa je čudo.
    Ali definitivno najveći kriminal i skup najvećih kriminalaca nalazi se u tužilaštvu i ono je rak rana Srbije, jer da oni pošteno rade svoj posao onda bi morala i policija i BIA i veštaci i sudovi. Kod njih se sve završava pa kada i ako dođe do suda sve pada u vodu jer su istrage uništene i katastrofalne.
    Za tužioce nije krivično delo ako neko da menicu u vreme dok nije bio u blokadi iako takvi daju i 30 menica, pokupe robu od 30 firmi i onda je krčme. Imaju i po 49 krivičnih priojava, i po 370 registrovanih preduzeća ali tužilaštvo sve odbacuje naravno i ne samo da je u pitanju Novi Sad, nego i Beograd i svi ostali gradovi. Setite se slučaja HETERLEND i onog dvorca 800.000 EUR i puj pike ne važi.
    Apsurd je recimo da iako takvi dižu novac sa računa za svoje potrebe i ne izvrše radove, iako prave lažne fakture da bi napravili odbitni PDV i uzeli sve pare tužilaštvo to ne smatra namerom nego pravdanjem i to i napišu. Sramno. Tako je i sa izvršiteljima jer TAL je zakon njihovog profita i udobnog života.
  • Za

    21.03.2018 01:38
    neupućene
    ZIO je necivilizovan koliko i oni koji su mu 2011. dali zeleno svetlo na dan pobede nad fašizmom - skupština, B. Tadić, ministarka pravde, državni sekretar u istom ministarstvu, sa svojim naslednicima i uz malu pomoć prijatelja iz AmCham, Usaid, Bep, pa imamo da trpimo svakojaka ponižavanja od strane izvršitelja i očigledno uz blagoslov suda.
  • Zulumćar

    20.03.2018 18:59
    Vest bi bila da su prihvaćene krivične prijave protiv izvršitelja. Ovako se sve nastavlja po starom, dozvoljena su sva oružja protiv naroda.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti