Konačno uspeo tender za projektovanje produžetka Ulice Bate Brkića

Uprava za građevinsko zemljište i investicije nakon godinu dana i četiri nesupela tendera, uspela je da u postupku javne nabavke izabere preduzeće koje će isprojektovati probijanje Ulice Bate Brkića ka Futoškom putu.
Konačno uspeo tender za projektovanje produžetka Ulice Bate Brkića
Foto: 021.rs

Posao je pripao preduzeću "Hidroprojekt-saobraćaj" iz Beograda čija je ponuda od 690.000 dinara bila bolja od ponude od "AG-UNS Arhitektonski građevinski institut" iz Novog Sada koji je tražio 830.000 dinara.

Izabrana beogradska firma sada ima rok od 120 dana, odnosno četiri meseca da dopuni tehničku dokumentaciju za saobraćajne površine, vodovod i kanalizaciju za deo Ulice Bate Brkića, od Bulevara Jovana Dučića do Futoškog puta.

Zanimljivo je da je posao pripao preduzeću koje je još 2015. godine uradilo projekat, a koji sada treba da ga "osveži" u skladu sa izmenama na terenu. Ta firma je prošle godine pozivana u direktnom postupku da se javi za posao, ali iz nekog razloga to nije učinila sve do sada.

Sada, pošto je konačno odabrano ko će urediti projekat probijanja Ulice Bate Brkića, a UGZI je još ranije uspeo sa "Šidprojektom" da potpiše ugovor o izradi projekta javne rasvete, sve je bliže probijanje saobraćajnice preko nekadašnjeg Tozinovca. Podsetimo da lokalna vlast godinama planira da se ukloni najastriji deo Satelita i da preko njega prođe nastavak Ulice Bate Brkića.

Kako je sada rešeno pitanje projekta, uz sve rokove i izbor izvođača radova, najoptimističnija procena je da se tek u drugoj polovini 2019. godine može očekivati da počnu radovi. Ranije je procenjeno da će širenje ove saobraćajnice koštati oko 300 miliona dinara, a iako taj novac još nije određen u budžetu, gradski čelnici su ranije najavljivali da će sredstva biti obezbeđena kada dođe vreme za radove.

  • konj

    26.03.2018 12:57
    ugradnja sns bagre
    Mmmmmmmm, sad kad padne 'napredna ugradnja', ima Bulevar sve da pršti!!!
  • Satelitski komentar

    26.03.2018 12:09
    Očistite smetlište
    Niko lopate i metle da se uhvati a inspektori nikog ne kažnjavaju. To što tamo ljudi ostavljaju svaki dan od smeća - najveća je sramota. Hoće li neko to već rešiti? Ne može više da se čeka. Lopate i metle u ruke i očistite jarak i plato kod pijace!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti