FOTO: Redovi ispred "Radosnog detinjstva" zbog dugova, preti ispisivanje dece

Roditelji mališana koji pohađaju vrtiće "Radosnog detinjstva" od jutros su u redovima ispred uprave u nameri da isplate dugovanja, kao i da potvrde da su sve obaveze već izmirili.
FOTO: Redovi ispred "Radosnog detinjstva" zbog dugova, preti ispisivanje dece
Foto: 021.rs
Ukoliko ne isplate dugovanja prema ustanovi, deca će biti ispisana iz vrtića. 
 
Roditelji koji su u redovima ispred uprave u Ulici Vojvođanskih brigada kažu za 021 da duguju od dve pa do nekoliko mesečnih rata za boravak dece. Razlozi su individualni, ali su posledice iste za sve - do kraja meseca dugovanja moraju da se izmire kako bi mališani ostali u boravku. Za sada nije poznato da li naplata važi i za dugovanja koja imaju roditelji dece koja su već u osnovnoj školi, a duguju boravak za predškolsku godinu.
 
 
Kako za 021 kaže predsednica udruženja strukovnih specijalista Srbije i strukovni specijalista-vaspitač u "Radosnom detinjstvu" Sanela Lacik, vaspitačice su dobile usmenu informaciju da su obračunata dugovanja za period do 31. januara i da roditelji imaju rok do kraja meseca da izmire račune. Niko nije izuzet - pa ni zaposleni u ustanovi, ali ne postoji nijedan pisani trag da će deca zaista biti ispisana ako ne plate dugovanja. U svakom slučaju, ne postoji ni dokaz da je reč o utuženjima ili praksi ustanove koja ja na bilo koji način protivzakonita.
 
"Roditelji su imali obavezu da plate uslugu koju dobijaju. Postoje i manja i veća dugovanja, ali mislim da nije u redu da neko može da duguje velike cifre, pa i ispiše dete i ostavi dugove. Kao vaspitač, mislim da je neophodno da svi roditelji budu pravovremeno informisani o posledicama neizmirenja obaveza, jer je nemoguće održavati ovaj veliki sistem ukoliko se ne plaća ono što je potpisano ugovorom s ustanovom", navodi Lacik.
 
U rukovodstvu predškolske ustanove niko nije bio dostupan za komentar i pojašnjenje današnje situacije.
 
O ogromnim dugovima koje roditelji mališana koji su ranije pohađali ustanovu imaju prema istoj čitajte u posebnom članku OVDE.
  • Jasna

    31.03.2018 23:51
    @ Anais Nin
    znaš ja sam u obdanište išla kada je njihov osnivač bio Narodni odbor opštine Novi Sad, tako da je za moje građansko (pre)vaspitanje malo dockan.
  • Autonomaš

    31.03.2018 22:14
    Salon automobila
    ispred nekih vrtića mogu se zapaziti izuzetno lepi i skupi automobili u kojima roditelji dovoze svoju decu. Duboko verujem da oni podmiruju troškove vrtića.
  • Mitar

    31.03.2018 21:02
    Za Realnog
    Realni čoveče, potpuno je jasno da si bot, obzirom da si izneo nekoliko gluposti.

    1. Ako odeš iz Srbije negde tamo gde ti navodiš, gde mora da se to nešto plati, onda imaš i priliku da zaradiš da to platiš.
    2. Da si ti jedan od tih koji ima decu u RD i da nisi platio račun, isto bi ti vratili detcu s vrata.
    3. Da ti u opšte imaš decu i da ona u opšte idu u RD, znao bi da i ako ti deca sede kući, i dalje imaš troškove prema RD.
    4. Vezano za ne plaćanje mobilnog, pre nego što ti isključe mobilni, opomenu te najmanje tri puta.
    5. Ti da imaš decu, ne bi nikada poredio isključivanje mobilnog i izbacivanje dece.

    Ti si sramota za ovu državu, radiš sebi magareću uslugu. Sutra će ti naprednjaci upravo tebi izbacivati decu! Nemoj misliti da oni vole bilo koga osim svojih bankovnih računa!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti