Spomenik Momčilu Tapavici biće postavljen do kraja maja

Spomen-obeležje arhitekti i olimpijcu Momčilu Tapavici po ceni od skoro 1,5 miliona dinara sa PDV-om, postaviće JKP "Put", saznaje 021.rs.
Spomenik Momčilu Tapavici biće postavljen do kraja maja
Foto: 021.rs

Ovo gradsko preduzeće je ovaj posao dobilo na tenderu Uprave za građevinsko zemljište i investicije i rok za završetak posla je 45 dana, odnosno do kraja maja.

Spomenik Tapavici će biti smešten u parku pored Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje (DIF), na uglu Bulevara cara Lazara i Stražilovske ulice. Sam spomenik je rad autora Luke Kulića čije idejno rešenje je prihvatio žiri na konkursu Matice srpske.

Spomen-obeležje je zamišljeno kao postament od kružnih betonskih formi koje podsećaju na olimpijske krugove. Na krugovima će biti vertikalni postament sa bistom, a postament asocira na arhitektonski detalj na zgradi Matice srpske, koju je projektovao Momčilo Tapavica.

  • VOJVODJANER

    17.04.2018 21:13
    da
    Da je bilo pameti "vosin" stadion bi se zvao po ovom coveku,a ne po nekom ko blage veze nema sa Vojvodinom.
  • Kaya

    17.04.2018 10:37
    Na konkursu Matice srpske pobeđuje rad autora zaposlenog u Matici srpskoj koji se odavno ne bavi vajanjem. Ima li jedan posao u ovom gradu koji može časno da se obavi?
  • Historik

    17.04.2018 00:13
    Bolje
    A sto mu se ne postavi spomen ploca na fasadi njegove kuce u Mileticevoj ulici.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti