Novi Sad poklonio biblioteci u Srebrenici 3.000 knjiga

Gradska biblioteka u Novom Sadu i Matica srpska poklonile su 2.950 knjiga Narodnoj biblioteci u Srebrenici.
"Narodna biblioteka u Srebrenici raspolaže knjižnim fondom od oko 35.000 knjiga, tako da će ovim knjigama, koje im s ljubavlju poklanja Grad Novi Sad, vrlo ozbiljno dopuniti postojeći fond. Koristim priliku da se zahvalim svim donatorima, kako ustanovama, tako i pojedincima, na sakupljenim knjigama, pre svega Gradskoj biblioteci u Novom Sadu i Biblioteci Matice srpske, kao najvećim donatorima, a poštovaocima i članovima Narodne biblioteke u Srebrenici, da poželim da sa radošću i zadovoljstvom koriste ovaj značajan fond knjiga", rekao je pomoćnik gradonačelnika Novog Sada Aleksandar Petrović.
 
Narodna biblioteka u Srebrenici radi u prostorijama od 450m2, a ima dečje odeljenje, odeljenje za odrasle korisnike, zavičajnu i muzejsku zbirku. Poslednjih godina, knjižni fond se nije obnavljao u dovoljnoj meri. 
 
Podsećamo, Grad Novi Sad je realizovao sličnu akciju 2015. godine kada je prikupljeno 16.500 knjiga za biblioteke u Doboju, Bijeljini, Šamcu i Čelincu, posle majskih poplava 2014. godine, koje su potpuno uništile tamošnji bibliotečki fond.
  • Novosadjan

    18.04.2018 00:07
    Lako je poklanjati tudje
  • marko

    17.04.2018 14:46
    ko`lko Gajdobri?
    Moze i Glozan, Beocin, Stapar i tako.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti