Sajam pčelarstva i starih zanata počeo na Trgu republike

Sajam pčelarstva i starih zanata, koji i ove godine organizuje društvo pčelara "Jovan Živanović" iz Novog Sada, otvoren je juče na Trgu republike.
"Kontinuirano održavanje ovakvih susreta samo je potvrda kvaliteta, i dokaz da pčelarstvo kao privredna delatnost ima svoju perspektivu. Nadam se da će sajam biti idealno mesto susreta proizvođača i potrošača zdrave hrane, ali i da će se podići nivo znanja potrošača o korisnosti meda i pčelinjih proizvoda. Važno je da tradicionalne proizvode koji su prepoznati kao jedinstveni na tržištu, predstavljamo kao brend Srbije na regionalnom, ali i na svetskom tržištu", rekao je član Gradskog veća za privredu Milorad Radojević i pozvao sve Novosađane da posete ovu tradicionalnu manifestaciju.
 
Na ovogodišnjem sajmu, koji okuplja oko 50 izlagača, proizvođače meda, pčelarske opreme i starih zanata iz cele Srbije, stavljen je akcenat na proizvode koji su prepoznati kao jedinstveni na tržištu po svom kvalitetu i specifičnostima.
 
Društvo pčelara "Jovan Živanović" iz Novog Sada, kao član Saveza proizvođača tradicionalnih proizvoda "Original Srbija", i ovog puta sa ponosom predstavlja Fruškogorski lipov med, med visoke monoflornosti, koji je zbog svoje jedinstvenosti i specifičnosti, dobio zaštitu oznake porekla i postao prepoznatljiv na tržištu. 
 
Pored Fruškogorskog lipovog meda, posetioci će imati priliku da se upoznaju sa svojstvima drugih sertifikovanih proizvoda, od kojih su još dva sa teritorije grada Novog Sada, a to su čuveni Futoški kupus i Begečka šargarepa.
 
Festival će trajati do 22. aprila i tokom tri dana biće upriličeni razni kulturno-umetnički programi u organizaciji Udruženja "Veliko kolo" koje okuplja blizu 1.200 članova.
  • novosađanin

    22.04.2018 07:56
    pravi
    Ako ništa drugo ovo je mestu gde možete nabaviti originalni med. Jer se svi oni između sebe znaju i viđaju na medonosnim ispašama. Nebi rušili svoj stečeni ugled. To je prva brana od onih lažnjaka po lancima od kukuruznog sirupa ili dozvoljenog naziva "pekarski med". Oni su prvi povikali "Inspektori uhvaćeni ste sa rukama u nešto što nije med" Eto, došlo vreme da gledamo gde ćemo kupiti prirodni med.
  • Nervirach

    21.04.2018 11:49
    To sajam? Evo i ja cu izneti par tezgi i zvati ih sajam, samo sto meni necete dati ni dinara jer sam nepodobni lokalac. Ah da, onda sam ja upravo dosao sa velesajma i to medjunarodnog, sa Najlona.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti