FOTO: Završen Sajam ribolova, sledeći od 15. maja

Na Sajmu ribolova i opreme za boravak u prirodi predstavilo se 60 izlagača iz Srbije Bosne i Hercegovine i Mađarske.
Najviše je bilo manufakturista, a uz njih su nastupili i distributeri i zastupnici, sportski ribolovni savezi i udruženja. U Hali 1 bilo je opreme za ribolov pogodne i za profesionalce, ali i za početnike. U ponudi je bilo štapova, držača štapova, najlona, udica, varalica, mreža, noževa, samostrela, baterijskih lampi, mašinica, jakni, ranaca, šatora, bućki, noćnog pogleda, ali i pušaka, kajaka, spoljnih motora, akvarijuma, čamaca, automobila. Izlagači su davali od 10 do 40 odsto popusta.
 
Najviše se prodavala sitna ribolovačka oprema, ali su na Sajmu kupljena i dva čamca. Savez ribolovaca Vojvodine je za četiri dana Sajma ribolova i opreme za boravak u prirodi izdao 44 dozvole. U organizaciji pratećih programa pomogao je Omladinski pokret Srbije, čiji je osnovni cilj poboljšanje obrazovanja i kulture mladih. Predstavilo se pet fakulteta i Plesni klub "Lala". 
 
Studenti treće i četvrte godine medicine posetioce su upućivali u pružanje prve pomoći i davali informacije o prevenciji malignih i oboljenja izazvani humanim papiloma virusim, krvnom pritisku, i bolestima srca i krvnih sudova.
 
Na Strelištu je bilo moguće oprobati se u pucanju vazdušnom puškom "orion spr 55" sa optikom, puškom "perun 731", vazdušnim pištoljem, laserskim puškama, ali i u gađanju lukom i strelom. Savez bućkaroša Srbije je i ove godine edukovao zaiteresovane o lovu soma bućkom, a veštine prikazivao i na bazenu u centralnom delu Hale 1.
 
Postavljena je i izložba fotografija "Vodeno blago Srbije" Zorana Pantovića Koste. Na panelima je mesto našlo 57 fotografija, ne samo iz Srbije, već i iz Bosne i Hercegovine.
 
Za posetioce sa kupljenim ulaznicama Novosadski sajam je organizovao Poklon-igru u kojoj su najsrećniji dobili tri paketa ribolovačkog pribora i pet godišnjih ulaznica za priredbe koje organizuje Novosadski sajam.
 
Sledeća priredba na Novosadskom sajmu je 85. međunarodni poljoprivredni sajam, koji će biti održan od utorka, 15. do ponedeljka, 21. maja.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti