Obeležavanje Dana smeha 6. maja u Limanskom parku uz jogu, ples i meditaciju

Svetski dan smeha biće obeležen u nedelju, 6. maja na travi pored raskrsnice dve staze u centralnom delu Limanskog parka.
Obeležavanje Dana smeha 6. maja u Limanskom parku uz jogu, ples i meditaciju
Foto: Pixabay
Događaj će se održati od 12 do 13 časova, a organizuje ga Udruženje "Smeh joga Srbija".
 
"Na ovaj dan, članovi Smeh klubova i njohove porodice i prijatelji se okupe na trgovima i javnim parkovima kako bi se smejali za svetski mir. U celom svetu u isto vreme pokrenuće se cunami smeha, koji će obići celu planetu. Dođite u Limanski park i povedite svoje partnere, decu, unuke, rodbinu, komšije i prijatelje i dozvolite sebi iskustvo koje menja život. Pripremili smo za sve jednočasovni program u okviru kojeg je predviđeno da se rade vežbe smeha, disanje, igra, pleše, peva, meditira...", navode organizatori u pozivu.
 
Svetski dan smeha (World Laughter Day) je manifestacija koja se obeležava u prvoj nedelji maja već 20 godina. Ova manifestacija nastala je iz želje da se na još jedan način doprinese miru i jedinstvu u svetu, te da se smeh promoviše kao potpuno prirodan način za poboljšanje zdravlja i kvaliteta života.
 
Smeh joga - Laughter Yoga pokret nastao je 1995. godine i proširio se u 106 zemalja sa hiljade Smeh klubova. Godine 1998. proslavljen je prvi Svetski dan smeha, a Danska je 2010. godine oborila rekord kada je u Kopenhagenu na obeležavanju ovog dana učestvovalo oko 12.000 ljudi.
 
Udruženje "Smeh joga Srbija" obeležava Svetski dan smeha već osam godina uzastopno.
  • DS

    26.04.2018 11:11
    tuzno je...
    ...sto je ovaj nas narod ogorcen na sve...
    ...pa i na pozitivne pokusaje razmisljanja pozitivno o zivotu...
  • Nemanja

    25.04.2018 13:22
    Uf, kako se pripadnici pravoslavne sekte roguše na zamišljenu konjurenciju...
  • Question

    25.04.2018 12:00
    Da li se gurui tj. prodavci magle iz inostranstva definisu kao strani investitori, i da li dobijaju subvencije za sisanje lokalnih ovaca koje se obracaju za pomoc njima umesto psihoterapeutima?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti