FOTO: Apel roditeljima da ne puštaju decu da se igraju na nezavršenim igralištima

JKP "Lisje" je pre nekoliko dana počelo sa gradnjom desetak dečijih igrališta u Novom Sadu, a iako igrališta nisu gotova, pojedini roditelji puštaju decu da se igraju na njima.
FOTO: Apel roditeljima da ne puštaju decu da se igraju na nezavršenim igralištima
Foto: 021.rs

Novosađanin N.B. koji živi u Ulici Vladimira Nikolića na Grbavici kaže za 021.rs da radnici "Lisja" već nekoliko dana grade igralište i da su tu uglavnom od 8 do 14 časova, a da popodne nedovršeno dečije igralište bude puno roditelja sa decom.

"Postavljene su klupe, korpe, pojedine sprave i vidi se da će još nije dovršeno, ali čim radnici odu, dolaze roditelji sa decom koja dolaze da se igraju. Razumem da je deci to zanimljivo, ali nije uopšte bezbedno da se već sada igraju jer nema ni tartan podloge, nisu sve sprave postavljene i ima dosta rupa okolo. Ne znam da li je trebalo da se prostor ogradi dok traje gradnja, ali bi svakako roditelji trebalo da budu pažljiviji i da ne dovode decu na nedovršeno igralište", ispričao nam je ovaj Novosađanin.

Podsetimo da je "Lisje" posao gradnje dečijih igrališta dobilo krajem prošle godine, ali su se radovi odužili jer Uprava za građevinsko zemljište nije izvođačima dostavila spisak lokacija za gradnju, ali i drugih razloga. Desetak novih igrališta na području grada trebalo bi da budu gotova do kraja maja.

  • komšija

    25.04.2018 17:12
    @Micojka

    Pobedili su na tenderu, pa dobili pare i oni se vode kao investitori.
    Igralište sa "najmodernijim" spravama u novijoj istoriji vrede 2 miliona dinara, a realno, ni 500.000 din sa sve rukama radnika i mehanizacijom, proguglajte malo i videćete da te sprave nisu toliko skupe...
    tako da neko kupi kajmak...
  • Micojka

    25.04.2018 15:14
    Zašto JKP ,,Lisje'' gradi dečija igrališta?
  • komšija

    25.04.2018 14:40
    @ex chapman

    Na nepunih 100 metara od ovog igrališta postoji već jedno igralište, tj. u sklopu istog parkića.
    To igralište je zapušteno.
    Na pitanje zašto postojeće nije prošireno, nisu znali da odgovore...
    Ali je istaknuto da su to najmodernija igrališta (verovatno u novijoj istoriji), što se može videti iz samih fotografija... (naravno, ovo je sa moje strane sarkazam)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti