FOTO: Nekoliko desetina građana na skupu protiv uništavanja livadice

Novosađani iz centra grada danas su podržali inicijativu grupe komšija koji se protive predlogu urbanista da se jedna od retkih zelenih površina u centru uništi i na tom mestu sagradi osmospratnica.
FOTO: Nekoliko desetina građana na skupu protiv uništavanja livadice
Foto: 021.rs

Na skupu "Ne damo livadicu", koji je organizovala fejsbuk grupa istog imena, nekoliko desetina građana potpisalo je peticiju ili napisalo zvaničan prigovor na predlog nacrta regulacionog plana kojim se sadašnja zelena površina na uglu Jovana Subotića i Kisačke pretvara u lokaciju za gradnju višespratnice. Mnogi su došli i sa svojim četvoronožnim ljubimcima, jer ova površina sada služi kao lokacija za šetanje pasa, a građani navode da je treba još urediti i proširiti ako je moguće, kako bi tu bilo i dečije igralište. 

Kako se moglo čuti od prisutnih, došli su da potpišu peticiju ili napišu prigovor jer je livadica jedina preostala zelena površina u nekoliko okolnih stambenih blokova, pa bi njenim uništavanjem ovaj deo grada ostao i bez preko potrebnog drveća koje služi da se smanji zagađenje koje dolazi od saobraćaja. 

Organizatori skupa su za 021.rs naveli da okupljanje nije bio klasičan protest jer se nadaju da će komisija za planove, koja zaseda 12. maja, uvažiti njihove prigovore i peticiju koju će predati i da će odbiti predlog urbanista da se ovde sagradi višespratnica. Kako su nam rekli, na fejsbuk grupi će verovatno već u ponedeljak objaviti gde će biti dva punkta za potpisivanje peticije, kako bi i građani koji nisu mogli da dođu imali priliku da daju podršku. Njihov plan je da, ukoliko gradska uprava ne prihvati primedbe građana, organizuju proteste, jer smatraju da građani treba prvi da budu pitani šta žele da bude u njihovom kvartu, a ne da to određuju neki službenici u kancelarijama ili privatni investitori. 

Više o urbanističkom planu kojim se predviđa uništavanje ove zelene površine pročitajte OVDE, a o grupi "Ne damo livadicu" na ovom linku.

  • Blade

    08.05.2018 21:24
    Smesno
    Svi vi sto ne date livadicu zapitajte se za sta vam livadica sluzi ako izvodite pse po decijim igralistima da tamo trce umesto dece i da tamo vrse nuzdu...
  • Ivana

    08.05.2018 14:36
    Da čujem, koliko vas je bilo ?!
  • Odlazi cirkus

    07.05.2018 15:47
    Puna podrska!! Ima i nas iz sns koji mislimo svojom glavom i podrzavamo ovakve skupove ali ne smemo da se pojavimo zbog odmazde raznih naprednih likova
    Nek je neko pokazao zune Aci, braci i Miši

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti