Od danas preuzimanje penzionerskih kartica u Novom Sadu

Novosadski penzioneri od danas mogu da podignu svoje penzionerske kartice.
Od danas preuzimanje penzionerskih kartica u Novom Sadu
Foto: 021.rs
Penzionerske kartice juče su i zvanično predstavljene u Gradskoj kući, a više o tome čitajte OVDE.
 
Kartice se preuzimaju u filijali PIO na Žitnom trgu 3, svakog radnog dana od osam do 15 časova.
 
Ponedeljkom će penzionerske kartice preuzimati korisnici čija prezimena počinju na slova od A do D; utorkom od Đ do K; sredom od L do N; četvrtkom od Nj do S, dok će petkom kartice moći da preuzmu penzioneri čija prezimena počinju od slova T do Š, kao i oni čija prezimena počinju na W, X, Y, Z i Q.
 
U slučaju da je neko od korisnika iz objektivnih razloga sprečen da podigne svoju karticu u skladu sa utvrđenim rasporedom, to će moći da učini naknadno, u danima određenim prema početnom slovu prezimena.
 
Porodični penzioneri, roditelji, staratelji i hranitelji prilikom dolaska po penzionersku karticu trebalo bi da ponesu poslednji ček od penzije, odnosno izveštaj korisnika iz banke.
 
Svim korisnicima neophodan je identifikacioni dokument, odnosno lična karta ili pasoš da bi preuzeli karticu.
 
Nakon izrade i raspodele penzionerskih kartica zatečenim korisnicima penzija, pristupiće se izradi penzionerskih kartica za nove korisnike, koji su uključeni u isplatu posle 26. februara 2018. godine.
 
Penzioneri sa prebivalištem u opštinama Sremski Karlovci, Bački Petrovac, Titel, Žabalj, Bački Jarak i Temerin mogu preuzeti svoje penzionerske kartice u filijalama PIO u tim opštinama, u režimu rada ovih ispostava.
  • Maja

    10.05.2018 07:46
    Da li neko zna kakve su to kartice, cemu sluze? Sta se tesko pokretnim i nepokretnim penzionerima?
  • Veverica

    09.05.2018 14:21
    Banana država
    Preuzimanje određenim danima na osnovu pripadnosti grupi po prezimenu? Ovce su za šišanje, za bolje i nismo.
  • Tea

    09.05.2018 10:23
    Evo opet nova igranka za penzionere.Mislite dabaš svi penzioneri vole da stoje u redovima i slušaju prepričavanje informera.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti