Odbijena pritužba građana na gradnju sportske hale sa lokalima na Sajmištu

Komisija za planove odbila je pritužbe građana na plan da se u sklopu Sportskog centra na Sajmištu sagradi hala za borilačke sportove, koja će imati i komercijalni deo sa prodavnicama i lokalima.
Odbijena pritužba građana na gradnju sportske hale sa lokalima na Sajmištu
Foto: 021.rs

Kako nije prihvaćen zahtev građana, na sednici Skupštine grada u ponedeljak, 14. maja naći će se predlog plana Sajmišta kojim se predviđa rekonstrukcija ovog sportskog centra uz gradnju hale za male sportove, hale za borilačke sportove, podzemne garaže, rekonstrukcija teniskog centra, fudbalskog terena i nadogradnja kuglane.

Konkretno, građani iz Mičurinove ulice smatraju da gradnja sportske hale za borilačke sportove, na uglu Novosadskog sajma i Mičurinove, u visini dva sprata, pri čemu bi imala i deo sa lokalima i prodavnicama, nije u svrsi sporta, što je i namena ovog prostora. U prigovoru su građani napisali da bi ovakav objekat narušio kvalitet života u ovom delu Mičurinove i zbog povećanja saobraćaja zbog prilaza dostavnih vozila, smanjenja parking mesta, aerozagađenja. Oni su takođe, što se tiče celog kompleksa, naveli i da je problem priključenje dodatnih objekata na postojeću infrastrukturu, jer već sada imaju problema sa odvođenjem atmosferskih voda.

Komisija je ove prigovore odbila, uz navođenje da objekti sportskog centra nisu izvor zagađenja i da će se gradnjom podzemne garaže rešiti problem parkiranja, dok se problem odvodnjavanja odnosi na kanalizaciju u obližnjem bloku oko ulice Nikole Tesle za koju je neophodna rekonstrukcija. Poručila je i da novi objekti na Sajmištu neće uticati na odvođenje atmosferskih voda.

Podsetimo da je prema predlogu plana za sportski centar Sajmište, koji je prošao javnu raspravu zimus, predviđeno da se ispod postojećeg parkinga na uglu ulica Mičurinove i Hajduk Veljkove sagradi podzemna garaža, da se fudbalski teren obnovi i dobije tribine, da se na mestu sadašnjeg balona sagradi dvospratna hala za male sportove sa poslovnim delom, da se rekonstruišu teniski tereni i sagradi jedan teren sa tribinama, da se kuglana nadzida za još jedan sprat ili sagradi novi objekat na tom mestu i na kraju - na uglu sagradi hala za borilačke sportove sa komercijalnim sadržajima.

  • /

    10.05.2018 20:08
    /
    e tako vam je kada se pere lova u rusenje umesto u privredu

    isto kao sto pumpaju takvu lovu za vase plate u jp
    zato ima toliko nepostojecih radnih mesta
  • "Dođoš"

    10.05.2018 16:52
    Novosađani, vaš Vulin je ministar odbrane, zašto ne biste išli u vojsku? Ili biste možda u neku paravojnu koju će da predvode Odžić i Čanak? :) @Nervirach, @ovdasnji i @VladaN će biti komadanti.
  • Tea

    10.05.2018 16:41
    Ma kakav sport,kakvo zelenilo,obdanista,skole.Beton,beton,beton nama treba.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti