Na utakmici "Asovi za decu" prikupljeno više od 1,2 miliona dinara

Na humanitarnoj utakmici "Asovi za decu", koja je pod sloganom "Odigraj srcem" odigrana na stadionu "Karađorđe", prikupljeno je više od 1,2 miliona dinara za finansijsku podršku deci u procesu lečenja, kao i njihovim porodicama, saopštila je danas Exit fondacija.
Meč je odigran juče, a realizovan je u saradnji Fondacije "Zajedno za život" Jovana Simića, fudbalskog kluba Vojvodina, FIFPro, Exit Fondacije, agencije Kuća Čuvarkuća, uz podršku brojnih drugih organizacija i pojedinaca.
 
Gotovo 2.000 ljudi juče je pratilo nadigravanje tima Vojvodine, sastavljenog od istaknutih imena tog kluba, i ekipe Svetskog sindikata profesionalnih fudbalera, FIFPro. 
 
Brojni građani učestvovali su u akciji slanjem SMS poruka na broj 8495, a uz donaciju FIFPro, u fond "Zajedno za život", slilo se više od 1,2 miliona dinara. Kako se navodi, ta sredstva će biti na raspolaganju onima kojima je najpotrebnije, budući da je cilj Fondacije da konstantno sakuplja sredstva putem sportskih akcija, što omogućava brzu reakciju za decu kojoj je to potrebno. 
 
Ovo je treći put da se "Asovi za decu" okupljaju, nakon velikog uspeha humanitarnog meča u organizaciji Exit fondacije na stadionu Partizana u maju 2016. godine, kad je prikupljeno više od 120.000 evra za izgradnju odeljenja za decu obolelu od raka u Kliničkom centru u Nišu, kao i prošlogodišnjeg užičkog izdanja ove manifestacije s prikupljenih 6.000 evra za ultrazvučni aparat u regionalnom Centru za veštačku i vantelesnu oplodnju pri Opštoj bolnici u Užicu.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti