Vatrogasci spasili dvoje dece iz stana u plamenu na Sajmištu

Novosadski vatrogasci su oko 10:50 časova spasili dečaka od dve i po i devojčicu od osam godina, sa terase stana u visokom prizemlju u Majevičkoj 2 na Sajmištu, u kojem je izbio požar.
Vatrogasci spasili dvoje dece iz stana u plamenu na Sajmištu
Foto: 021.rs

Kako 021.rs saznaje, vatrogasci su intervenisali nakon što im je otac mališana javio da je u stanu koji je zaključan izbio požar u kuhinji i da su deca na terasi. Prema nezvaničnim informacijama, jedno dete je u mikrotalasnu ubacilo igračku i uključilo aparat što je potom izazvalo požar, a u stanu su ostali sami jer je otac izašao na kratko zbog posla. Kada je izbio požar, deca su pozvala oca koji im je rekao da odu na terasu, a potom je on pozvao vatrogasce.

Novosadski vatrogasci su dojavu primili u 10:41 i kroz nekoliko minuta već bili na adresi i uz pomoć merdevina spustili decu sa terase odakle su mališani dozivali u pomoć. Nakon što su mališane smestili na bezbedno, vatrogasci su otvorili vrata stana i ugasili požar u kuhinji.

Portparolka Hitne pomoći doktorka Mirjana Bursać kaže za 021 da su lekari pregledali decu, ali i oca koji je bio u šoku zbog svega što se dogodilo, i da niko od njih troje nema ozbiljne povrede pa nije bilo potrebe za bolničkim lečenjem

  • Zakon

    14.05.2018 16:08
    @Keva
    Istina, zakoni su nam debilni.
    U čemu smo mi pa pametniji od mnogo razvijenijih evropskih država, u kojima decu predškolskog uzrasta uče da se sama kreću i snalaze na ulici, snalaze u prirodi i još mnogo šta korisno za njihov zdrav razvoj i osamostaljivanje.
    Kod nas je sve, pa i zakon, usmereno ka pravljenju klimača glavom, nesposobnih da samostalno misle i odlučuju po svom nahođenju.
  • I tata bi sine

    14.05.2018 15:44
    A mogao je da okrene AV-a i da mu kaze kako je Kena (za koga se sumnja da mu je pravo ime Kenan uck fajter), stavio u zatvor (mikrotalasnu).
  • Za Mimu

    14.05.2018 15:32
    Eee Mima nisu svi preko stranke uboli drzavni posao pa da placaju cuvanje dece. Nemaju svi babe i dede da cuvaju decu. A ima i onih koji smatraju da dete od 8 godna nije bolid i da moze da ostane samo jer roditelji nemaju drugu mogucnost

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti