Proslava 170 godina od Majske skupštine u utorak u Sremskim Karlovcima

Svečanost povodom obeležavanja 170. godišnjice održavanja Majske skupštine, kada je proglašeno osnivanje Srpske Vojvodine, održaće se u utorak, 15. maja u Sremskim Karlovcima.
Proslava 170 godina od Majske skupštine u utorak u Sremskim Karlovcima
Foto: 021.rs
U Sabornoj crkvi u Sremskim Karlovcima, patrijarh Irinej služiće liturgiju u 9 časova. Nakon toga, u zgradi Magistrata u 11 časova održaće se svečana sednica Pokrajinske vlade.
 
Svečana akademija održaće se u Karlovačkoj gimnaziji u 12 časova.
 
Podsetimo, za vikend je u Galeriji Matice srpske otvorena izložba "Majska skupština – 170 godina kasnije", čiju okosnicu čini slika Pavla Simića "Srpska narodna skupština 1. maja 1848. godine".
  • Karatista

    14.05.2018 15:19
    Novo odelo
    Što Glišić ne stavi na listu za smenu i aktuelnog predsednika Opštine Sr.Karlovci,zbog loših rezultata i bahatosti? Verovatno zbog toga što član izvršnog odbora SNS-a koja je ujedno i koordinator u Sr. Karlovcima,koja je alfa i omega u opštini,krije pravu istinu i spinuje stvarnost u ovoj opštini. Glišiću i njih očisti!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti