Uskoro zabrana saobraćaja kod Petrovaradinske tvrđave, Gradić postaje pešačka zona

Gradska vlast planira da se potpuno obustavi saobraćaj u podgrađu Petrovaradinske tvrđave, saznaje 021.
Uskoro zabrana saobraćaja kod Petrovaradinske tvrđave, Gradić postaje pešačka zona
Foto: 021.rs

Gradonačelnik Miloš Vučević kaže da će tokom leta krenuti probna zabrana saobraćaja svakog vikenda, kako bi se videlo kako Novosađani reaguju na ovu novinu, ali i kako će se odvijati saobraćaj. Prema njegovim rečima, ideja je da se sa ovim projektom počne nakon što preko novog drumsko-železničkog mosta počnu da prelaze vozila, što bi trebalo da se dogodi tokom juna ili jula.

Gradonačelnik kaže i da je zabrana saobraćaja u Gradiću deo šire obnove ovog kulturno-istorijskog dela grada koja je u toku, a koja podrazumeva popravke fasada i parterno uređenje Ulice Prote Mihaldžića i nekoliko okolnih ulica.

"Videćemo da li će ove vikend probe dati dobre rezultate. Na osnovu njih se pripremamo da izmestimo sav, ili najveći deo saobraćaja iz podgrađa. Naravno, ne pričamo gluposti kao neki naši prethodnici koji su najavljivali da će saobraćaj ići kroz tunel ispod Petrovaradinske tvrđave. Toga neće biti. Želimo da vidimo da li možemo da napravimo disperziju tako da saobraćaj ide ka novom železničkom mostu, ka Tranadžamentu i Mostu slobode", naveo je gradonačelnik.

Podsetimo da se o izmeštanju saobraćaja iz pograđa Petrovaradinske tvrđave i njegovom pretvaranju u pešačku zonu sa turističkim sadržajima govori već decenijama. Lokalne vlasti su više puta najavljivale ovu mogućnost, ali se nije stiglo daleko sa realizacijom, mada saobraćajnice koje prave obilaznicu oko Tvrđave postoje decenijama.

  • Lilu

    27.12.2021 16:36
    Sleperi
    Izmestite slepere iz Petrovaradina!!! Samo postavite saobracajnu miliciju da ih usmerava na autoput za pocetak jer ga izbegavaju .Ljudi! Ruse nam kuce u Reljkovicevoj i Preradovicevoj.Trube, jure, izazivaju saobracajke...zagadjenje uzasno.Jel ste vi uopste bili u Petrovaradinu dalje od podgradja Nema tu mesta za jos saobracaja.Uzas
  • ISTINKO

    27.05.2018 15:36
    Kompletni idioti
    "Savamalisti", sta se folirate i prenemazete, lepo jedne nocci vas pedesetak sa bagerima bez oznaka, sa fantomkama na glavama srusite to podgradje, pa dobijete gradsko gradjevinsko zemljiste, pa diktator dovede svoje postene arape, pa lex specijalis o gradnji , pa tajni ugovor, pa suspenzija Ustava i zakona, pa...
  • vaša maya

    26.05.2018 21:59
    Najveće gluposti su radili vaši prethodnici koji su obećavali izmeštanje autobuske stanice, čime su zadužili gradjane NS da plaćaju enormnu odštetu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.