Uz manju raspravu usvojen završni račun budžeta Novog Sada za 2017.

Odbornici Skupštine grada usvojili su završni izveštaj i mišljenje revizora o prošlogodišnjem budžetu, koji je bio preko 25 milijardi dinara, ali je završio sa slabom realizacijom kapitalnih projekata i preko šest milijardi dinara suficita.
Uz manju raspravu usvojen završni račun budžeta Novog Sada za 2017.
Foto: 021.rs

Da realizacijom budžeta nije baš zadovoljna ni aktuelna vlast čulo se i od gradonačelnika Miloša Vučevića, koji je naveo da je zbog loše realizacije proteklih meseci smenjeno šest načelnika različitih gradskih uprava.

Gradonačelnik je naveo da je od šest milijardi dinara suficita veliki deo sredstava, odnosno tri milijarde, već rezervisan za određene radove, na primer milijardu dinara je namenjeno za završetak gradnje novog drumsko-železničkog mosta na mestu nekadašnjeg Žeželjevog. Ipak, on je rekao da to nije opravdanje za slabiju realizaciju pojedinih planova.

Vučević je izjavio i da će se o raspodeli preostalih tri milijarde dinara suficita raspravljati na junskoj sednici Skupštine grada i tada će biti poznato za koje sve poslove će ovaj novac biti opredeljen.

U raspravi o budžetu, predstavnici opozicije su vlasti ponovo zamerili slabu realizaciju investicija, naročito kapitalnih, napominjući da se iz godine u godinu povećava suficit jer koalicija koju predvodi SNS zapravo nema ideju kako da vodi grad i gde da uloži novac kako bi od toga imali korist građani Novog Sada, i da zapravo samo prebacuju novac sa računa na račun. 

Dodajmo i da su bez veće rasprave usvojene izmena plana poslovanja Spensa, kojima se predviđa nabavka novog semafora za Veliku salu za 4,9 miliona dinara, što će finansirati Pokrajina. Usvojena je i izmena programa poslovanja GSP-a, jer je predviđena isplata 41.800 dinara solidarne pomoći svakom radniku na osnovu kolektivnog ugovora.

Odbornici su se saglasili i sa formiranjem odbora za postavljanje spomen-biste olimpijcu i arhitekti Momčilu Tapavici, što je odluka koja je doneta sa zakašnjenjem i predstavlja samo ispunjvanje pravnih formalnosti, kako bi spomenik bio postavljen u skladu sa zakonom. Naime, bista je uveliko napravljena i čeka se da je JKP "Put" postavi na uglu Stražilovske i Bulevara cara Lazara.

Na dnevnom redu sednice je bio i program rada Centra za socijalni rad za ovu godinu, kao i nekoliko manjih kadrovskih odluka. Jedna od njih je i da je Stevan Lugonja nakon konkursa ponovo izabran za direktora JKP "Parking servisa".

  • parkisa

    25.05.2018 17:27
    parkisa
    ko je izabran ???
  • parkisa

    25.05.2018 11:05
    sps
    sramotra g. gradonacelnice jedno pricate a drugo radite pored svih bahanalija u parking servisu vi ponovo izabraste najgoreg direktora u istoriji parking servisa .
  • KRAĐA

    24.05.2018 21:49
    Gde je 30 MILIONA EURA od placa za Promenadu????

    KO je makeo lovu?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti