Poštanska ulica i dalje čeka rekonstrukciju, Grad ne može da dobije građevinsku dozvolu

Uprava za urbanizam je već tri puta odbila da Upravi za građevinsko zemljište i investicije (UGZI) izda građevinsku dozvolu za rekonstrukciju Poštanske ulice u centru Novog Sada, saznaje 021.rs.
Poštanska ulica i dalje čeka rekonstrukciju, Grad ne može da dobije građevinsku dozvolu
Foto: 021.rs

Na rekonstrukciju ove ulice, koja je od prošle godine postala pešačka zona, čeka se godinama, a radovi su potrebni jer posle svake obilnije kiše dođe do plavljenja, dok je asfaltna podloga odavno ruinirana.

Prema informacijama 021, UGZI-ju je poslednji put odbijeno izdavanje građevinske dozvole 29. maja, a pre toga ista odbijajuća rešenja su doneta 23. marta i 7. februara. Poslednji i pretposlednji put izdavanje građevinske dozvole odbijeno je zbog toga što "zahtev i naslovna strana Projekta za građevinsku dozvolu nisu u skladu sa Situacionim planom Projekta za građevinsku dozvolu u pogledu parcela na kojima su predviđeni radovi".

U februaru je građevinska dozvola odbijena jer je utvrđeno da u zahtevu UGZI-ja projekat za građevinsku dozvolu nije u skladu sa lokacijskim uslovima i Zahtevom u pogledu predmeta radova i drugih formalnih razloga.

UGZI će sada po rešenju Uprave za urbanizam imati rok od najviše 30 dana da ispravi nedostatke kako bi konačno dobio građevinsku dozvolu za radove u Poštanskoj.

Podsetimo da je rekonstrukcija ove ulice najavljena prošle godine, a da su poslednji put iz UGZI-ja u martu naveli da čekaju građevinsku dozvolu. Doduše potrebno je i da urade tender za radove vredne oko 23 miliona dinara.

Dodajmo i da je planirano da Poštanska nakon rekonstrukcije bude biciklističko-pešačka ulica, u kojoj će biti omogućen prilaz vozilima interventnih službi. Predviđena je i gradnja novog javnog osvetljenja, kao i rekonstrukcija kanalizacije i pejzažno-arhitektonsko uređenje pa će ulica biti ozelenjena.

  • Liman

    01.06.2018 09:21
    Hahahahahaahahahahaha...uzese mi rec iz usta neki, al moram i ja da kazem.
    Dajte Galensu on ce vam resiti to, dobice on dozvolu odma i rekonstruisati vam ulici usput porusiti bioskop Jadran i "ono ruglo" od kuca tamo. Jos ce vas i castiti koji evro, ako ste u vrhu vlasti dobicete i stan.
  • Zoran

    01.06.2018 09:01
    Podmazivanje
    Treba narod da podmaže. To je paradoks ali je tako, da tu ima interes neko konkretan taj bi podmazao ovako za narod nema ko da podmaže.
  • ab

    01.06.2018 07:34
    ali zato
    Kad treba seci i rusiti parkove dozvola je o'ma tu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti