VIDEO: Privođen autor snimka kažnjavanja bicikliste u Novom Sadu

Igor Mićić, autor snimka u kojem se vidi kako policajac u pešačkoj zoni Novog Sada kažnjava biciklistu, dok pored njega prolazi automobil, privođen je tokom jučerašnjeg dana.
Iz MUP-a Srbije objašnjavaju za N1 da je Mićić priveden na osnovu prethodno raspisane potrage, a u vezi sa ranijim događajem koji je tužilac okvalifikovao kao krivično delo izazivanje opšte opasnosti. Odnosno, da njegovo privođenje nema nikakve veze sa snimkom koji je napravio i koji je videlo na stotine hiljada ljudi.
 
Mićić međutim navodi da do momenta privođenja nije dobio nikakav poziv od policije i kaže da ga živo zanima kakvu je opštu opasnost izazvao.
 
"Niko nije znao da mi objasni do kraja zašto - zašto sam pozvan i zašto sam priveden, pogotovo što sam išao u pratnji policije sa interventnom policijom kroz centar grada. U pozivu piše da se pozivam kao građanin, što znači da sam mogao redovno da dobijem poziv i sam se pojavim. Po meni malo nije normalno, ali eto - to je možda rezultat onog mog snimka koji sam postavio", navodi Mićić za N1.
 
Iz MUP-a objašnjavaju da je Mićić priveden u službene prostorije Policijske uprave u Novom Sadu i da je ubrzo nakon toga pušten uz obavezu da se u ponedeljak javi policiji, a u sklopu istrage rasvetljavanja nekog ranijeg krivičnog dela.
 
Podsetimo, Mićić je na internet okačio svoj video snimak na kojem si vidi kako novosadski policajac kažnjava momka koji je vozio bicikli u blizini Vladičanskog dvora, dok istom pešačkom zonom u tom trenutku prolazi vozilo sa crkvenim velikodostojnicima.
 
Iz policije naglašavaju da je u pešačkoj zoni koja obuhvata i Zmaj Jovinu ulicu, a gde je on snimao policajca u vršenju dužnosti, zabranjena vožnja bicikla. "U pešačku zonu mogu samo vozila koja imaju dozvolu, a koju izdaje gradska Uprava za saobraćaj. Izdaje im se i kartica i oni koji je nemaju, u pešačku zonu ne mogu ni da uđu", ističu u policiji.
 
Inače, Gradska uprava za saobraćaj zaista izdaje dozvole sveštenim licima da mogu kroz pešačku zonu da priđu crkvama u centru grada, ali i mnogim vlasnicima kafića, butika i restorana da dostavnim vozilima priđu svojim objektima i isporuče robu za rad.
 
Kroz centar Novog Sada, i pored propisa koji to zabranjuje, svakodnevno prolaze biciklisti. Obaveštenje da kroz grad smeju da se voze samo brzinom pešaka istaknuto je samo na jednom jedinom znaku, dok na drugima ili ne piše, illi su obrasli u šiblje.
 
(Kliknuti na video za bolju verziju)
 
  • Mastodont

    06.06.2018 08:12
    @@Biciklista

    Evo ja ne vidim kakvi su to problemi, naveo si kako treba da bude.
  • @Biciklista

    05.06.2018 14:24
    Pa nista onda, posto mislite da mozete da jurcate preko metra i manje trotoara, preko peasacke zone, da nigde ne silazite sa bajsa, da vam kruna sa glave ne padne, e onda su to ozbiljni problemi u najavi
  • Biciklista

    05.06.2018 12:59
    @/

    Šta bi derane, pobegao si na drugu vest da se svadjaš s drugim biciklistom, pošto si ovde ispao neznalica?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.