Do kraja meseca poskupljuje taksi prevoz u Novom Sadu

Taksi prevoz u Novom Sadu poskupeće do kraja juna, ali se još ne zna tačno za koliko, saznaje 021.rs.
Do kraja meseca poskupljuje taksi prevoz u Novom Sadu
Foto: 021.rs

Prema nezvaničnim informacijama portala 021, izvesno je da start sa 85 ide na 100 dinara, dok još nije utvrđeno koliko će iznositi nova cena kilometra.

U Gradskoj kući su nam kazali da još nije donet novi cenovnik, ali da Radna grupa za unapređenje taksi prevoza radi na njegovoj izradi već duže vreme.

"Do kraja meseca bi trebalo da bude doneta Odluka o povećanju cena taksi prevoza. Novi cenovnik će sigurno biti u primeni u toku ove godine, jer se u Odluci o taksi prevozu predviđa jednom godišnje usklađivanje cena taksi prevoza", navode u Kabinetu gradonačelnika za 021.

Podsetimo da sadašnje cene kilometra u taksi prevozu nisu menjane šest godina, osim što je pre godinu i po dana Grad dozvolio da start poskupi sa 70 na 85 dinara, dok je cena čekanja skočila sa 435 na 520 dinara.

Prema cenovniku iz novembra 2012. godine kilometar u prvoj, dnevnoj tarifi je 52 dinara, u noćnoj je 66 dinara, a vangradska vožnja i vožnja državnim i verskim praznicima je 98 dinara po kilometru.

  • 100% Таксиста

    07.06.2018 21:38
    Не знам ко ми је узео име
    Видим коментара разних.
    Ако у Његошевој или било којој улици стојите док таксиста завршаве вожњу-излази путник, није таксиста крив. Неке будале из Врха им забрањуји да стану на паркинг. За лоша возила крив је закон кпји дозвољаба да свако региструје доо са два-три возила вредна 1000-1500 еура и даје у ренту чак и растурачима дроге, па ви гпворите таксисти су дилери. Много би могао да напишем, књигу, али многи би кад уђу у такси возило да им таксисти буду слуге. Жалосно, али то се доживи и од високообразованих људи, доктора....
  • Herkul Poaro

    07.06.2018 20:05
    Detektiv
    Moze da poskupi ali i da se znaju neke stvari. Da kola ne mogu biti starija od ne znam 7-8 godina, da imaju klimu i dres kod..e onda moze...danas svaka susha je taxista, ima vise postenih i dobrih ali neka taj kukolj skinu...smorilo je vise...realno...To povecavaju zbog ovih sto rentiraju...bas grad brine o taxistima..ne budite smesn...plus sto se redovno vozim i svi kazu da su zadovoljni..itd..
  • @Mickey

    07.06.2018 10:10
    O pa nije ni cudo da ste tako besni i frustrirani. Jeste da ne zavredjujete ni toliko, ali s druge strane, svi znamo da su taksisti pre deceniju-dve ovde kupovali po jedan stan na 2-3 godine, pa razumem sadasnji dusevni bol.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti