Od danas skuplji taksi u Novom Sadu

Taksi u Novom Sadu od danas je skuplji.
Taksi u Novom Sadu od danas je skuplji.

Povećana je startna cena, grad je podeljen na zone, a cena kilometra zavisi od tarife. - Cena starta je 70 dinara u sve tri tarife. Kilometar u prvoj, dnevnoj tarifi je 52 dinara, u noćnoj je 66 dinara, a vangradska vožnja i vožnja državnim i verskim praznicima je 98 dinara po kilometru - kaže za 021 predsednik taksi udruženja "Sitans", Milan Paunović.

Dnevna tarifa počinje u 6 ujutru i traje do 22 časa, noćna tarifa je od 22 do 6 časova, a treća tarifa se odnosi na državne i verske praznike, kao i na vangradsku vožnju. Grad je podeljen na dve zone: gradsku i vangradsku. U gradsku zonu spadaju Novi Sad, Petrovaradin, Sremska Kamenica, Veternik i Šangaj, a sve ostalo u vangradsku.

Taksi udruženje "Sitans" je tražilo startnu cenu od 100 dinara i 52 dinara po kilometru. Kako kaže Paunović, nova cena taksi usluga se ne razlikuje mnogo od njihovog predloga, ali da se nada da će Grad uskoro odobriti i cenu koju su oni tražili. - Mi za tih 30 dinara ne planiramo nikakve proteste. Naravno, tražićemo da se u što kraćem roku to uskladi sa našim stručnim nalazom. Utuživanje taksi preduzetnika protiv Grada se nastavlja za prethodno načinjenu štetu - kaže Paunović za 021.

Ideja sindikata "Nezavisnost" bila je startna cena od 80 dinara i 48 dinara po kilometru. Taksisti ovog sidikata su najavljivali protestnu vožnju ukoliko se njihov predlog ne ispuni. Predstavnik Nezavisnosti, Nenad Vranešević, kaže za 021 da protesta neće biti, ali se nada da će doći do još jednog povećanja cena. - Ovo su cene koje je Grad doneo, mi ćemo ih ispoštovati. Imamo obećanje iz Grada, da će doći do korekcije tokom sledeće godine, odnosno u narednim periodu - priča Vranešević za Novosadski informativni portal.

Podsetimo, Gradsko veće je donelo odluku o poskupljenju taksi usluga 13. novembra. Tom prilikom, gradonačelnik Miloš Vučević je rekao da "poskupljenje sigurno nije popularna mera", ali da smatra da "cena taksi prevoza ne može da bude ista kao u gradskom prevozu". (Ivona Temešberger)
  • 30.11.2012 09:58
    gradjanka
    Sve pohvale za neše taxi službe, dugo su opstajali uz cene kojima se ni osnovni troškovi nisu mogli pokriti. Kakva je to hajka na ljude koji rade pod nemogućim uslovima sa previsokom rentama, bez i jednog slobodnog dana? Slobodno prijavite one koji kvare ugled firmi za koje rade, biće sankcionisani.
    Nema potrebe uporedjivati se sa Beogradom, tamo kada im pridjete da Vas prevezu "za ćošak", okrenu glavu i neće da razgovaraju... Razgovarala sam sa mnogima u toku vožnje, većina ih je obrazovanija od Vas koji ih upućujete da kopaju kanale...
    Kažite mi gde toliko posla ima u ovoj zemlji kada ste puni predloga za nezadovoljne taksiste.
    Zašto Vi ne radite tako dobro plaćene poslove pa se vozite do mile volje parama koje ste tako
    lako zaradili. Pustite ljude da se bore za sebe, samo oni znaju svoje muke za koje Vi nemate sluha.Vozite se svojim autima i gradskim prevozom ako Vam nove cene ne odgovaraju i pustite ih da propadnu ako mislite da će tako biti. Čemu takva vredjanja i poniževanja ljudi koji su već dovoljno poniženi u nemogućnosti da se bilo gde drugde zaposle?
  • 29.11.2012 01:01
    taxsista
    Vidim ovde mnogi mesaju slobodno trziste i anarhiju!
  • S.

    28.11.2012 09:11
    @Blicko, ma ok, super je sve to, taksisti su sjajni, svetici, leptirici i ostale tufnice, i niko se ne buni da povecaju cene. Samo napred.
    Dakle: vece cene - nije problem.
    Problem su dve stvari:
    1. Suzbijanje slobodnog trzista, nametanjem preko drzave cene drugima.
    2. Dozvoljavanjem da ko stigne blokira ulice i dobije sta trazi umesto da bude uhapsen zbog ometanja javnog reda i mira.

    To su dva problema mnogo veca od taksista i njihovih cena.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti